About Me

My photo
anyone can catch your eyes,but it takes someone special to catch your heart and i haven't found it yet. (",)

little words


ShoutMix chat widget

Sunday, October 31, 2010

its been a long time ;)

bismillah.


lama suda tak berblogging di sini, hello anda ? hye kamu ? teheeeeeee ;D
hmm,im now addicted dengan tumblr lah. ahha! since when ? entah la,since tengok tumblr tu macam cute je. at the first place,macam tak pandai nak guna benda alah tu but then,selongkar punya selongkar pandai jugak. ngee ;)
im currently at home for my first semester hols. yes, mula mula macam excited plus plus nak balik hols. bila dah balik,pffffffffttttttttttttttt! boring gila bapak kot! nasib baik ada peneman setia i ni,kalau tak sumpah i terjun lombong*hiperbola sebentar 


firsly,talking about my first semester examination. alhamdulillah. boleh ke tak boleh buat,lain cerita. alhamdulillah because i managed to sit for all the papers without any sakit sakit or any gangguan emosi. terima kasih,Allah. deep in my heart,it was hard for me and i have no idea what is my result will turn to. I have tried my best,insyaAllah. sekarang, hanya mampu tawakaltuallah dan banyak berdoa. 


secondly,my holidays is almost come to the end. eventhough, i have more than 5 days to go. mengada la kau! sebab rasa macam remote control untuk holidays hours ni move faster than before kan kan ? mesti semua orang pun rasa macam tu an. hehehe ;D bila dah start kuliah balik,mula rasa lambat pulak. HAHA :) its normal for students life.frankly speaking,this holidays was a bit meaningless. im hoping that this week will be more interesting when my besties semua nak ajak keluar. miss nadiyah pun nak mendarat ke penang esok. so,hoping everything turn well. insyaAllah. planning of meeting them and going to school to meet the teachers and my sister, Diyana. insyaAllah.


bila balik ke kolej this weekends,im freaking scared of the result even lambat lagi nak keluar. pfft! hate the moments everytime the result are out.UPSR,PMR,SPM, even the montly examination. masa tu lah,rasa nak muntah,kencing,berak semua sekali. eeuuwww! ;P and now,im going to face it again and again. OMG!










END ;)



Saturday, October 16, 2010

tersedar ;)

tadi aku ber blogwalking

i found this.


sila baca dengan fikiran dan akal yang waras.

adakah ini takdir hidup aku?

i still remember when im still in form 5,our class likes to sembang sembang kosong.most of us decided not to accept matriculation including me okay.we was like mati mati taknak masuk matriks.as myself,gila gila punya pangkah matrikulasi as i know dekat sekolah pon tak boleh nak survive dengan those subjects,nak pi matriks pulak.big dreams,i thought.

my teachers dulu pon dah cakap ayat berbisaaa punya.

"hampa ni jangan dok harap la nak masuk matrik kalau tak strong subject2 elektif ni,kalau nak masuk gak bawak mak ayah nak kereta,masuk dalam matrik tu,pusing satu matrik.kuar balik.TITIK!

fuuhhhh,menusuk ke jantung paling dalam.

but,then.where am i now?

okay bukan nak bangga but sedih sebenarnya.
i really dont understand.why im here?
baik kahwin lagi bagus.opps!

okay.
berpijak pada bumi yang nyata.

ADA HIKMAH DI SEBALIK SETIAP KEJADIAN.

insyaallah.

i will find my ways. ;)



Friday, October 15, 2010

to be frank,im not ready ;(

again.im not ready.


can i say it again?pffft.stop it,nisa.


yeah,the finals are coming and yet nisa is not ready.see,i've said it.lalala~
how?how?what should i do now?yes,i've been revising and ended to feel sleepy maa!oh,its normal to be that way,i guess :/


no!this is serious.ive been seriously gila bapak punya revise.pagi,petang,siang,malam.my hands never left my sweetie pie books.most of the time was physics books.sigh.masuk tandas pon dengan books.oh,itu hiperbola. ;P it is just that im not confident enough with myself.yup,myself.why should i have that damn feeling! =='


im having my precious time next week with 4 major subject. PHYSICS,MATHEMATICS,CHEMISTRY,CIVIL ENGINEERING.oh,it is such pecah kepala to cover all the topics in each subject and dont u guys realised that 'this lazy girl still have time with her cutie blog.winkwink (",)


okay.im done.now,im craving for milo panas with biscuits.sodap makan hujan hujan ni.plus,malas nak siap turun cafe for breakfast as my roomates semua still having their own sweet dreams on bed.pffffft.bangun la cepat,anak anak dara! ;)


p/s:one week more to go before im going back to penang
counting days,people! ;)   


selamat hari lahir,sahabat

entry ini adalah untuk dia


|
|
|
|
|
|
|
|
|
|


saat gembira aku dan dia. ;')


Sahabatku....
Berjuta kesyukuran aku panjatkan
Ke hadrat Ilahi kerana telah mempertemukan kau denganku
Kau mengingatkan aku bila diriku terlalu lagha
Kau mengingatkan aku bila diriku terlalu gembira
Dan ada ungkapan dari bibirmu
Yang tidak mungkin aku dapat lupakan
Kau berkata..
"Menangislah selalu wahai sahabatku..
biar matamu bengkak dek kerana takutkan Allah..
Jangan bengkak dek kerana nikmat dunia.."
Lalu kau tersenyum dan memelukku
Dengan pelukan yang erat sekali
Pernah aku rasakan darimu..

Sahabatku....
Andainya satu hari nanti
Kita terpisah dek jarak
Atau mungkin kita terpisah dek mati
Aku ingin kau tahu satu perkara
Bahawasanya
Aku sangat menyayangimu
Hanya kerana Allah swt
Aku mengasihimu
Hanya kerana Allah swt
Dan teruslah berdoa agar ukhuwah antara kita
Kekal hingga ke syurga
Walaupun banyak dugaan yang akan melanda
Ketahuilah, aku akan cuba memelihara persahabatan ini.. insyaAllah.

Sahabatku..
Doakan kejayaan kita di dunia dan akhirat
Seandainya aku pergi dulu
Iringilah aku dengan kalungan doa
Janganlah kau tangisi pemergianku
Biarpon dengan setitis airmatamu
Tabahkan dirimu wahai sahabatku
Dalam menempuh dunia yang penuh liku
Semoga kita bertemu di dalam syurga Ilahi
Sesungguhnya engkau sahabatku
Di dunia dan di akhirat



si comel,bestfriend saya! xoxo


Strawberries are red,
Blueberries are blue,
Today is your birthday,
I'm thinking of you. 

You‘ve been my friend in history,
Past, present and future, 
Girl you know all is true, 
Without you I would be indeed so blue.

When I laugh you laugh,
When I cry you laugh,
Why my dear friend laugh when I cry? 
You are my child, look in the mirror when you cry, you will see reason why!

It's your birthday anyway, hey are you going ask me something about today? 
If not I have to say, happy birthday, comfort and joy to you on this day, 
Because you are history, past, present and future, you and I will always be friends on birthdays and any days. 



nur izzati sharif
abaikan kesemakan di belakang =,='



i love you,sayang.

may our friendship last forever

muaahhhh! ;)


Tuesday, October 12, 2010

bila akhowat jatuh cinta


Akhwat Jatuh Cinta??

Tak ada yang aneh, mereka juga adalah manusia... Bukankah cinta adalah fitrah manusia??? Tak pantaskah akhwat jatuh cinta??? Mereka juga punya hati dan rasa...

Tapi tahukah kalian betapa berbedanya mereka saat cinta seorang lelaki menyapa hatinya??? Tak ada senyum bahagia, tak ada rona malu di wajah, tak ada buncah suka di dada...

Namun sebaliknya...

Ketika Akhwat Jatuh Cinta...

Yang mereka rasakan adalah penyesalan yang amat sangat, atas sebuah hijab yang tersingkap...

Ketika lelaki yang tak halal baginya, bergelayut dalam alam fikirannya, yang mereka rasakan adalah ketakutan yang begitu besar akan cinta yang tak suci lagi...

Ketika rasa rindu mulai merekah di hatinya, yang mereka rasakan adalah kesedihan yang tak terperih akan sebuahr asa yang tak semestinya…

Tak ada senyum bahagia, tak ada rona malu… Yang ada adalah malam-malam yang dipenuhi air mata penyesalan atas cinta-Nya yang ternodai… Yang ada adalah kegelisahan, karena rasa yang salah arah… Yang ada adalah penderitaan akan hati yang mulai sakit…

Ketika Akhwat Jatuh Cinta…

Bukan harapan untuk bertemu yang mereka nantikan, tapi yang ada adalah rasa ingin menghindar dan menjauh dari orang tersebut…

Tak ada kata-kata cinta dan rayuan…

Yang ada adalah kekhawatiran yang amat sangat, akan hati yang mulai merindukan lelaki yang belum halal atau bahkan tak akan pernah halal baginya…

Ketika mereka jatuh cinta, maka perhatikanlah, kegelisahan di hatinya yang tak mampu lagi memberikan ketenangan di wajahnya yang dulu teduh…

Mereka akan terus berusaha mematikan rasa itu bagaimanapun caranya… Bahkan kendati dia harus menghilang, maka itu pun akan mereka lakukan...

Alangkah kasihannya jika akhwat jatuh cinta… Karena yang ada adalah penderitaan…

Tapi ukhti… Bersabarlah… Jadikan ini ujian dari Rabbmu…

Matikan rasa itu secepatnya… Pasang tembok pembatas antara kau dan dia… Pasang duri dalam hatimu, agar rasa itu tak tumbuh bersemai… Cuci dengan air mata penyesalan akan hijab yang sempat tersingkap...

Putar balik kemudi hatimu, agar rasa itu tetap terarah hanya padaNya…

Pupuskan rasa rindu padanya dan kembalikan dalam hatimu rasa rindu akan cinta Rabbmu…

Ukhti… Jangan khawatir kau akan kehilangan cintanya…

Karena bila memang kalian ditakdirkan bersama, maka tak akan ada yang dapat mencegah kalian bersatu…

Tapi ketahuilah, bagaimana pun usaha kalian untuk bersatu, jika Allah tak menghendakinya, maka tak akan pernah kalian bersatu…

Ukhti… Bersabarlah… Biarkan Allah yang mengaturnya... Maka yakinlah... Semuanya akan baik-baik saja…

Semua Akan Indah Pada Waktunya…



buat ukhti fillah, doa manis ini pedoman kalian;

Ya Allah…kurniakanlah kami pasangan yang soleh… yang menjaga dirinya… yang menjaga hatinya hanya untuk yang halal baginya… yang sentiasa memperbaiki dirinya… yang sentiasa berusaha mengikuti sunnah Rasulullah… yang baik akhlaknya… yang menerima kami apa adanya… yang akan membawa kami menuju Jannah Mu Ya Rabb…

kabulkan ya Allah… kerana hati kami teramat lemah…

oh Allah, kami mohon ampun atas dosa selama ini

dosa-dosa kami.. andai tak menjalankan perintahMu andai tak pedulikan NamaMu andai tenggelam melupakan diriMu

oh Allah, sempatkanlah kami untuk bertaubat untuk hidup di jalanMu untuk penuhi keewajipanku sebelum tutup usia ini.. sebelum kami kembali kepadaMu..

ameen ya rabb :)



Saturday, October 9, 2010

study week.

minggu study week sudah tiba.
harus struggle sudaaaa.
yeah!

http://www.emocutez.com



no more malas malas.
http://www.emocutez.com


no more nangis nangis
http://www.emocutez.com


this is your future.
this is for your mum.
KUAT! ;')


4 flat.insyaAllah.





Friday, October 8, 2010

blogger ini sedang berduka.

adam dan hawa.


saya sedang berduka.sedih.menangis.








when im counting days to see my mum.suddenly,she couldnt make it.sumpah,saya kecewa.i was extremely dissapointed.im super missing my mum,God knows.today,im just crying from 3 pm till now.im super duper sad.


Allah,do lend me Your strength.im not strong enough to face Your test.
laptop rosak,handphone rosak,kredit habis,duit takde,mak takmau mai jenguk saya and im damn stress about all that.


okay,im going to face my muet and final exam that will decide whether i can still be here or not.and no one bother about that.kenapa dulu waktu i nak SPM,everybody was taking good care of my feeling.but now?kena tendang keluar,baru semua nak terhegeh hegeh tanya,bila dah sakit masuk hospital baru semua nak serbu.DAMN!


i just need you to be here with me,mum.its not that im asking u to come here every weekends.but just this weekends coz i need ur bless before entering the exam hall.i've told you a week before this weekends.suddenly those people who just tell you this and that,just bcoz of them,u forget your promise to be.sumpah,air mata saya kembali mengalir sekali lagi.thanks mum ;(




saya sudah menjadi anak derhaka.tahniah kepada saya.confirm saya tak boleh jawab exam nanti.tahniah sekali lagi.applause!


good job,nisa! :'(



Thursday, October 7, 2010

muet

hello peeps!straight to the point,im quite nervous rite now coz less than 5 days im going to face the muet.the real muet okay?yeah,im not good enough to speak fluently in english but alhamdulillah,not so bad lah.my muet is on monday and for real,im the first candidate.oh,i mean candidate A.lol.such a bad thing for me as i have only 2 minutes to prepare.for candidate B,C and D.they still can silently think about their points while im talking.yeah,such an unfair.ahha,yes.as i want to make it easy,i have to practise by now,i guess.speak in english,sings in english,read english stuff,and insyaAllah i could make it.yeah,did u realise.im blogging in english!have a round of applause to me!teheeeeeeeeee (: pls,i beg you.dont laugh when u read my english posts.i know there are a lot of grammatical error here.yeah,i do love english as before this,my dream is to be an english lecturer okay.but,i hstill dont have rezeki yet to be like i wanted to.insyaAllah,one day,i will.(will full of spirit)










okay,do pray for me guys.im hoping so!love you guys tight tight(this is so broken english)teheeeee.i'll tell it before u laugh guling guling at me. winkwink.have a nice day,dear friends,xoxo daaaaaaaaaaa :)))




Monday, October 4, 2010

so called-CINTA

i love you,mr sweetie pie <3


.......................................................


Sunday, October 3, 2010

mesej buat diri ini

teett
teetttt
teeettttttt

....................................................

ini adalah amaran pertama buat gadis yang bernama

Khairunissa Binti Rosle

anda dikehendaki menumpukan perhatian anda terhadap pelajaran anda memandangkan peperiksaan akhir semester pertama bakal dijalankan tak sampai seminggu!
WTHell!

sila fokus ya!
target: 3.5 and above ;)

SAYA BOLEH!

do pray for me.guys :P

xoxo



Saturday, October 2, 2010

(",)



time to blogwalking.
yeah! ;)

ingin tahu

Tidak sukar untuk ku membaca hati mu
Bila mata lebih lantang bersuara
Apa ku percaya dedaun mekar di pepohon
Rupanya gugur di musim luruh

Dalam diam cinta telah merubah hati
Dalam diam persimpangan menanti
Bila berdampingan jalinan mesra tiada lagi
Tiada sinar kasih menyinari

Mungkin diri mu dah ada pengganti
Yang melukis senyuman hati mu dah dicuri
Mungkin juga diriku sudah menyusahkan
Tidak sempurna lagi apa itu kah di hati

Demi kasih kita katakanlah sayang
Hanya awan mendung yang kan menanti kita
Tak guna berpura jika hati tawar
Oh demi kasih kita ikhlaslah pada ku
Masihkah punya ruang di sudut hati mu
Atau dah tertutup pintu di hati mu
Katakan ku ingin tahu
Ingin tahu kerna masih sayangkan mu

Dah ku faham bibir enggan berbicara
Mungkin tak sanggup lihat ku kecewa
Setelah sekian lama impian di bina bersama
Namun takdir punya kisah berbeza

Tak terbayang pedih rasa di hati
Tak pernah ku alami tak bisa di ubati
Tanpa mu di sisi ku bagai hilang punca
Ku hilang segalanya hanya kau saja ku cinta


Friday, October 1, 2010

helpless

its been so long since i last updated my blog.yeah,too long.so many things happen during that time.and yes,im helpless.lately,im not feeling well.flu and fever,i guess.u dont have to ask.surely,i've taken the medicine and i hate it for real.


kinda missing my lovely mother right now.i cant go back even if i want to.yeah!too hard for me or im the one who make it hard?lol.im not use to be sick without my mother around me.again,im helpless.thanks to the buddies who dare to help the helpless.






okay,im telling this to you.hairul azzuan.i like you.i like your ways.but,im getting bored of all the nonsense you are telling me.what nonsense?only you and me know.its just that we are not meant to be.maybe,there is someone else who is far away better from me,isnt it?thanks for the sweet memories.take good care of yourself,hm?and im taking this as Allah loves me that He keeps you away from me.if the faith tells that khairunissa and you are together.just dont worry.time will show it.okay?


yeah,the followers.from the time being,im going ti have my final examination.guees what?they will kick my ass out from this college if my CGPA is not like what they want.alright?so,do pray for my success,yeah!love you strong strong.ahha!xoxo


done!bai (;