About Me

My photo
anyone can catch your eyes,but it takes someone special to catch your heart and i haven't found it yet. (",)

little words


ShoutMix chat widget

Friday, June 25, 2010

saya di tag oleh sis syifa!

winkwink.saya nak jawab soalan soalan exam yang diberi oleh cikgu syifa.haha!:D
susah ouww!jom jom baca sekali!


Apa yang bermain di fikiran anda sekarang?

pikirkan hw yang berlungguk lungguk macam tak penah nak abis,pkir UPS,pikir mak kat uma.nak balikkk! :'(


2.Apakah nama samaran you all?
err.nisa.isya.keon.khairun. :))


3.Berikan 3 orang yang you all sayang?
mak,abah,adik




4.Panggilan untuk "si dia"?
siapakah? :)




5.Hadiah yang you all impikan daripada seseorang yang istimewa?
erm.vacation berdua!teheee



6.Blog yang mane yang you all suke visit?
blog yang sangat sangat cute dgn blog seniors.haha! :D
7.Tag kepada 15 folowers korang
 
ala,malas nak tag.tolong tolong.follower saya sekalian.
 
tag kedua oleh kak syifa :)
 

1 . Ape kah name belog anda dn kenape anda memilih name itu ?
life journey.sebab dalam blog ni,sy cerita pasal semua benda yang jadi dalam hidup saya



2 . Apekah Link Belog Anda Sekarang dan Bagaimane boleh timbul idea untok menamakan nyeaa seperti itu?
skyofdaheart.blogspot.com
kenapa?err.sebab dalam hati kita kadang kadang kita gembira,kadang kadang kita sedih.macam awan jugak.kadang kadang dia mendung,kadang kadang dia nampak cantik jea.subhanaallah :')3 . Apekah Method dalam penulisan anda
bebas.ikot mood.kadang kadang skema.kadang kadang poyo sikit.ngee


4 . Pernah terase nak hapuskan belog anda ?
tak penah!



5 . Pernah Tak Ahli Keluarge Anda Membace belog anda dan ape kate mereka ?
ahli keluarga?tak penah kot.




6 . Ape perasaan anda apebile org lain mengatakan bahawe anda punyee belog ini burok sedangkan masih ade yg mengatakan belog anda chantek ?
lain orang lain pandangannya.up to them! :)



7 . Bilekah anda mempunyei belog ?
tak ingat la bila.sory :(



8 . Siapakah Orang Pertame Yang Mengetahui Anda Mempunyai Belog?
nur izzati sharif :)

9 . Ape perasaan anda apebile orang asyex mengatakan tentang belog anda di sekolah?


takot kot.sebab nanti orang bercerita plak pasal entry entry dalam tu









first weekend in KMTK

jeng jeng jeng :D

first weekend saya di matrik!percaya tak.saya mengaku saya mmg anak mak.tiap tiap minggu balik.haha.sejak masuk sini,ini kali pertama,pagi jumaat saya di sini.
oh,tahniah nisa!anda bangun awal hari ni.tehheeee!
bangun bangun,saya masih terpikirkan hal semalam.oh tidak!bila boleh lupa ni?pls go away from me.saya basuh baju yang mcm bukit mertajam tu.haha!xdela byk sgt maksudnya :)
lepas tu,mandi sunat pagi jumaat.mak saya dah pesan tu.okeh.terus mengadap lappy ini.saya sangat sangat bersyukur sebab semalam tak kena marah dengan lecturer saya sebab hantar report lambat.Puan Zuraini,terima kasih! :)))

haha!kawan kawan sy tgh penin nak kuar outing.sy plak malas nak outing.




Thursday, June 24, 2010

sahabat tapi macam orang asing

sumpah,aku terasa hati!
tak tau la aku yang terlebih emo atau apa..but frankly speaking,saya sgt2 berkecil hati dengan kamu.saya berani kerat jari yang kamu tak peduli pon kan kan?xpe.cukup la sekadar aku dapat luahkan perasaan aku kat sini and thanx to kaklong that cheer me up!really2 miss u.
mungkin ada hikmah di sebalik semua ni.

mulut kata pedulikan semua tu,tak payah pikir dah tapi hati menangis. T_T




Saturday, June 19, 2010

sudah kembali ke KMTK

ngee.mengupdate blog dari matrik.*bangga. ngeh3.dah bawa laptop ke sini.nisa oh nisa,jangan asyik berkepit dengan laptop saja taww.subjek2 yang banyak tu tgh tunggu nak date dengan kamu.cepat layan diorang.nanti diorang merajuk.winkwink.kejap kejap,saya update ni lepas tu,saya pi date la.ngee.

wah3.banyak benda saya dah tertinggal.kena buat report chemy ngan fzik.tutorial math kena hantar esok!wah3,saya tanak lecturer cakap saya bagi alasan sakit tanak buat tutorial.tolong tolong. T_T

quiz?perghh.mati saya,dah tertinggal 4 quiz.oh tidakk!saya tertekan.tolong saya!

                           nisa,
chaiyok chaiyok
jangan give up.
kamu boleh!
tolong bagi saya ayat penenang wahai kawan kawan T_T


Wednesday, June 16, 2010

few days to go

menghitung hari.detik demi detik.

fewdays to go before im going back to pendang.thinking of meeting zati and paklah before packing my things.missing them badly :( esp my dear zati.dont know what to think but kindly worried of the kuliah and tutorial that i had left bcoz of my absence.hope that my malas mood will play far away from me.winkwink. KMTK,i miss u!(is it?) :P


kawan jadi bf?

kawan jadi bf,boleh ke?
ntah la,bukan nak cakap salah ke apa.tapi,its weird la.for me,kalau kita dah anggap dat person kawan kita,macam mana nak jadi bf pulak kan?can u imagine,orang yang kita selalu cakap jerit jerit.sembang kuat kuat.tiba tiba jadik bf kita?gayut tepon lama lama.cakap lembut lembut,euuww.

lain la kalau memang dari zaman sekolah kita jarang bertegur sapa dengan dia.boleh jadik kita minat or dia minat kita.hehe.takpe.it is just my opinion.byk kawan kawan saya pon macam tu.tapi,saya suka tgk mereka.saya sentiasa doakan depa depa tu sampai ke jinjang pelamin.cewahh!aminnnn~

rasa rasa kenapa saya post tentang benda ni.ohh tidakkkk! :(



Tuesday, June 15, 2010

sedikit perubahan

hihi.kawan kawan.saya suda tukar background.winkwink.penat dowh!sampai pening saya sebab tgk lappy lama sangat.cari layout.last2,simple je.ambik kau!haha
saya jugak dah tukar shoutmix saya.saja gedik gedik nak buat baru.rasmikan la yer!ngeh3.saja nak buat perubahan.dah dekat 3 minggu tak bukak.tgk org lain punya blog pon dah bertukar.so,apalagi?jom ramai ramai tukar layout.ngee :)

Monday, June 14, 2010

MC satu minggu

salam,semua!
lama dah tak berblogging.banyak benda nak update tapi macam tak sempat nak update.apa yang boleh diceritakan kat sini.aku baru je kuar dari hospital 3 hari lepas.
kena admit masuk hospital start hari rabu,boleh kuar hari jumaat.alhamdulillah.


rakan rakan semua pon jaga la kesihatan.penyakit boleh datang bila bila masa dia nak.kita sendiri pon tak sedar benda tu.
oke.macam ni,masa hari ahad malam tu,aku ada kuliah.then,masa dah pi kuliah tu,mata aku bengkak.rasa susah betul nak kelip mata.air plak asyik bergenang je kan kelopak mata.sumpah,tak selesa langsung.cuba korang bayangkan,selalunya bila mata kita berair,mesti kita kelip kelip mata kita bagi air tu kuar kan?tapi situasi aku,aku kelip macamna pon,dia susah nak kuar.rasa macam mata tak function.then,aku pon biarkan la.mati mati ingatkan nak sakit mata.
esok tu plak,masa mandi,bila air shower kena muka.mata pedih sebab mata tak leh tutup rapat.masa tu dah rasa len.gosok gigi plak.bila berkumur,air kuar.macam tak boleh nak control mulut sendiri.huh.payah btol!
start dari situ,kawan kawan cakap bila aku cakap,makan,gelak.mulut aku senget ke tepi.aku ingatkan sebab kena gigt dengan serangga apa apa.biarkan je la.
ari selasa tu,aku call mak gtaw.rasa macam paralysed sebelah muka.
mak terus datang ambik kat pendang.takot melarat sampai tangan kaki lak.
ari rabu,pi check doktor.macam macam dia tanya.then,check sana sini.ketuk pi ketuk mai.lastly,dia suh admit hospital coz ari2 kena injection.pastu,ada test2 yang aku kena buat.brain scan lagi satu test lagi check percentage reaction muka aku.wah!dua dua sangat mencabar.kalau yang brainscan tu,rasa rasa korang penah kot tengok dalam drama selalu ada.yang macam tiub kapsul putih tu.kena baring,dia selimutkan.pasangkan macam headphone.masuk dalam tiub tu,mak aii,dalam tu punya la bising.mcam kat tempat construction.xleh gerak dalam 20 minit.penat kaki tangan.sejuk lagi.macam dalam keranda plak.wah!hihi.test lagi satu,dia letak macam span kat muka,pastu ada macam kejutan elektik *lebih kurang la.macam pisau toreh kat muka taww.huh.saket!
malas nak cerita panjang panjang.dah cukup kot.ngee.thanx to all yang mendoakan kesihatan aku esp kawan kawan dan saudara mara yang meng'happening'kan hospital.haha.bai :)

happy birthday,lil bro!

entry istimewa untuk adekku
walaupun sebenarnya dia tak baca pon
saja gedik gedik nak buat jugak


.........................................................................


happy birthday to you,
muhammad khairul enwar bin rosle

may Allah bless you always.
all the best in everything you do
jangan malas malas
good luck untuk SPM next year.


ni la adik saya.