About Me

My photo
anyone can catch your eyes,but it takes someone special to catch your heart and i haven't found it yet. (",)

little words


ShoutMix chat widget

Wednesday, March 31, 2010

aku wanita bekerjaya

poyonya title ku :p
maksudnya?
sekarang sibuk
tolong mak kat kedai
penat
letih
tapi
love my mum more!

takpe
berkorban demi ibu terchenta


http://www.emocutez.com



saya sayang mak saya!

Monday, March 29, 2010

uhh

penat
penat
penat

pls go away from me
tak nak kawan dengan kamu
pergi~

MyEm0.Com



saya pelajar

bila agaknya dapat pegang pen balik
buat homework
stay-up sampai mata jadi mcm panda
revision
exam(xnak kot)
masa,cepatlah sikit

MyEm0.Com
ingin jadi pelajar semula
percaya tak?

Saturday, March 27, 2010

P.E.N.A.T.

assalamualaikum~

toink2!!!
2day is my day
penat dowh
baru dua ari mak stat bukak kedai
penat bangat!


:'(

Monday, March 22, 2010

thousand memories

malas nak menaip
gambar pon ok gak kn?
:)

















love them so much!

~fara~
~acu~
~cimah~
~ila~

mish2!

Wednesday, March 17, 2010

cant wait to see them

-esok-
-my besties turun penang-
-cant wait to see them-
-i miss damn much the moments with them-

Ya Allah,
lindungilah mereka di sepanjang perjalanan ke sini
jauhi lah mereka dari sebarang kecelakaan
aminn

welcome,sayangku!

ahha..
setelah berjam2 berukband xley nk guna..
skunk baru dapat guna.
maxis punya sangat uhhhh
terok ahhh

entry ini spesial buat kawanku yang baru buat blog
hehehe
yayy!
akhirnya,udah siap belog kamu!
welcome2,new blogger!
:))

ni link belog dia~

Tuesday, March 16, 2010

sweet 18,naj!

post ini khas buat temanku tercyunk
KU NURLAILA NAJAA!!

happy birthday to you!
happy birthday to you!
happy birthday to NAJAA!
happy birtday to you!

sweet 18,darling~
may Allah bless u always




hihi..nie gambar die..saya ambik dari facebook die..sory,naj! :)

HAPPY BIRTHDAY!
nur suda tua!!!


Monday, March 15, 2010

tekad

Perjalanan kehidupan
Di kiri kanan dugaan Cabaran
Keseorangan menempuh ujian
Meneruskan perjuangan

Takdir Maha Esa
Restu ayah bonda
Mencapai cita-cita
Usah putus asa
Kelak kau berjaya
Membela nasibmu
Masa mu kan tiba


Keimanan keyakinan
Sinar cahaya penunjuk haluan
Walaupun payah kau harus tabah
Demi mencapai segala impian


Jika satu ketika
Langkah tidak terdaya
Berkat doa usaha
Tuhan Maha Esa
Mencapai cita-cita



lagu ini mengingatkan kita bahawa sebuah kegagalan bukanlah pengakhiran.kita seharusnya menjadikan kegagalan itu sebagai satu langkah untuk kita terus maju ke hadapan.andai kata kita tersungkur,jadikan ia sebagai ujian. kita harus tabah menghadapinya.insyaallah,aku akan kuat untuk menghadapi kehidupan yang masih jauh perjalanannya.sama-sama kita berdoa pada Yang Esa agar kita dikurniakan kekuatan untuk menghadapi liku-liku hidup. aminn~

Sunday, March 14, 2010

untitled

salam 1malaysia!
ahha..
da tinggalkan blog selama beberapa hari..
sory,my dear blog..

my shawl da sampai!
thanx to kak baiju and kak felly
nisa bwat tempahan online last 3 days kot
cun!
bak kata kak baiju: da bole bergaya ngan shawl polka dots!
hhihih..
klu ada yg berminat
ni link dia

nisa kebosanan
nisa keboringan
nisa kemalasan
xde la mls sgt pon
nisa perlukan kawan2
chimah!
fara!
piqah!
scepat2 datang sini!
hihi~

p/s:nisa xtaw nk post ap..tp nk tulis gakk!

Thursday, March 11, 2010

terima kasih,cikgu!

alhamdulillah..
last2,sampai jugak ke tarikh 11 mac 2010..aku da dpt result..syukur sgt2..semua budak soksek lulus..alhamdulillah..xde sapa gagal dlm apa2 subjek..syukran cikgu2!aku bangga menjadi sebahagian dari warga SEKOLAH MENENGAH SAINS TUN SYED SHEH SHAHABUDIN..banyak sangat jasa guru2 yang didik aku dari form 1 sampai form 5..mungkin bukan rezeki aku untuk hadiahkan banyak2 A pada guru2..aku juz boleh hadiahkan takat 5 A jea..i'm so sorry,teachers!mungkin ini bukan rezeki saya..mungkin saya x belajar rajen2 dulu..mungkin saya malas jugak..tak focus dengan every subjek..insyaallah..saya akan lebih berusaha in da future..chaiyok2!tadi majlis graduasi sangat happening!cikgu-cikgu bertungkus lumus membuat majlis yang terbaik untuk kami..siap katering dari luar lagi..tataw la sedap ke tak..sebab saya tak makn pun..iyela kan..suwoh kami makan..lepas makan,baru acara penyerahan sijil..mzunya semua tak ketaq..mana nak selera makan..hehe..tapi ada jugak yang makan..aku jea yang lebih2 tak mau makan..ahha..rindu sangat  dengan semua kawan2 and cekgu2..lama tak jumpa..hihi..lepas makan baru stat graduasi..mula2 stat dengan best student aliran sains nga teknikal..lepas 2,straight a's student ada 22 orang(alhamdulillah)..lepas tu,baru sowg2 naik ikut angka giliran..dengan pakai jubahnya..hihi..semangat gila walaupun dalam masa yang sama takot ooohh..hihi..sebelum naik,abah(ustaz saedin) ngan cikgu wahid bagi taklimat cmne nak naik atas stage tuh..aku pun ikot la steps die..hihi..lawak2..dengan kasut  longgar..cm nak jatoh jea waktu jalan kat Datuk arif shah tuh..ambik fail..ucap "terima kasih,Datuk" tgk kamera..cheese!heheh..da turun tuh..lagi takot,masa tuh la nk amik result yang btol2..alhamdulillah..aku lega..biar la orang nak cakap apa..janji aku taw apa yang aku nak..

nk tgk gambar aku on stage..hihi..amik dari facebook cikgu putri.. :)




BM- terima kasih,cikgu..saya tak sangka sebenarnya boleh dapat A+ dalam bm..cikgu putri,cikgu norhisan,cikgu fauziah..terima kasih banyak2..cikgu2 banyak bantu saya..semoga cikgu2 sentiasa bahagia dan berjaya..untuk cikgu putri,selamat melahirkan babycomel nnt,lagi dual bulan..insyaallah..

BI- thanx to all my english teachers..actually,i'm not confident enough to get good result in english..but,i know with all the lessons that you gave to me..alhamdulillah,although it is just A-..i'm satisfied with it!thank you so much to teacher jannatul,teacher izan,teacher kavitha..i love u all damn much..i admire three of u..wish and pray 4 me to become just like u! aminn~

MATH- math!walaupun tak bape nak minat ngan math..i manage to get A! alhamdulillah..terima kasih cikgu rahim yang banyak bantu saya..juga pada cikgu affendi yang menagjar saya di tingkatan lima..thank you!

AGAMA- alhamdulillah..dapat A..syukran abah! saya sayang abah sangat2..abah bukan jea ajar agama tapi da macam abah saya..banyak memberi dorongan dan semangat kepada kami semua..batch 0509..saya akan sentiasa simpan semangat abah bersama saya..NEVER LET ANYTHING BREAK OUR SPIRIT!! kami sayang abah! abah dah banyak berkorban untuk kami..walau abah sakit atau sibuk..program gelut pederaih tungging terbalik is the best! trip ke langkawi sangat memberi makna pada kami..semoga abah sentiasa sihat dan bahagia dunia akhirat..

LK- saya dapat A,cikgu! alhamdulillah..terima kasih banyak2..cikgu banyak bantu saya.mula-mula dulu,saya lemah LK..tapi cikgu tak pernah putus asa ajar saya yang agak lembap nih..itu la mulianya seorang guru..saya sayang cikgu sangat2..terima kasih banyak,cikgu..jasa cikgu sentiasa saya kenang..

ADD MATH- saya mintak maaf cikgu..saya tetap tak dapat A jugak..huhu..maaf sangat2..saya dah cuba sedaya upaya saya..apa2 pun..saya sangat2 berterima kasih pada cikgu..selama dua tahun,cikgu la yang ajar saya add math..banyak bagi kesedaran pada saya..kadang kala,kesedaran itu menaikkan semangat saya..kadang kala,saya rasa lemah..saya tak kuat..tapi,saya tetap menghargai segala pengorbanan cikgu pada saya..insyallah..nanti saya jumpa cikgu kat kenduri..hihhi..

SEJARAH- cikgu haliza..ampunkan saya..saya tak dapat A..saya mintak maaf..saya dah cuba..tapi bukan rezeki saya..maafkan saya cikgu..saya tau cikgu mesti nak semua dapat A..tapi..saya mintak maaf cikgu..tu jea yang saya mampu cakap..maafkan saya..saya sayang cikgu..cikgu makin comel..bukan bodek taw..ikhlas nie..

FIZIK-cikgu wahid..saya gembira..sekurag2nya result saya yang ini terbaik dari sebelum2 ni..tapi,saya tetap nak mintak maaf..saya tak belajar fizik sungguh2..saya main2..maafkan saya,cikgu..saya ingat pesan cikgu tadi..spm bukanlah penghujungnya..kalau kita sedar dari sekarang..insyallah..pada masa akan datang,kita akan berjaya..i love u,cikgu!

TK-cikgu ku sayang..maafkan saya..saya dah buat yang terbaik..cikgu dah banyak bantu kami..kelas tambahan semua..terima ksih cikgu..saya hargai semuanya..rindu cikgu buat lawak lagi..hihi..rindu bengkel tk la..

CHEMISTRY-argghh!subjek nie paling frust..cian saya..cian lagi kat cikgu2..sorry sgt2..especially kat puan tan..banyak sgt benda yang dia buat..kelas tambahan,prs,kelas malam..mcm2 la..tapi..tetap otakku ini takleh nak terima..maafkan saya,cikgu..huhu..

to all the teachers dari form 1 sampai form 5..terima kasih banyak2..cikgu dah bentuk saya menjadi manusia yang berguna..saya akan sentiasa ingat jasa dan pengorbanan cikgu semua..saya sayang cikgu semua..saya sayang soksek..u all are da best!mwaaaahhh!

Wednesday, March 10, 2010

final countdown

ketika aku mula menekan papan kekunci ini untuk membuat entry baru,jam menunjukkan tepat pukul 12.28 am.
itu juga menunjukkan bahawa kita sudah bermula dengan hari baru iaitu hari RABU bertarikh 10 MARCH 2010.

sehari lagi sebelum aku bakal melangkah ke Sekolah Menengah Sains Tun Syed Sheh Shahabudin untuk mengambil slip keputusan SPM aku.

lebih dahsyat lagi,pada hari tersebut juga bakal berlangsungnya Majlis Graduasi untuk kami,pelajar tingkatan lima 2009.

keputusan peperiksaan bakal diberikan ketika kami melangkah naik ke pentas seorang demi seorang.
bagaimana kalau keputusan yang bakal aku terima tidak seperti yang aku harapkan?
adakah aku akan pengsan dan tidak sedarkan diri di atas pentas atau aku akan kuat untuk turun semula dari pentas dengan senyuman.

debaran kian terasa,
aku semakin gentar..
aku bertambah cuak..
aku terlalu takot..

tapi dalam masa yang sama juga..
aku berasa lega namun hanya untuk seketika..
kelegaan itu adalah kerana berakhir sudah suatu penantian.
penantian yang menyeksakan.

aku takot sehingga aku terasa ingin menangis sekuat-kuatnya.
Ya ALLAH,bantu lah hamba-Mu yang hina lagi kerdil ini.sesungguhnya hamba-Mu ini tidak kuat,ya ALLAH. berikanlah kekuatan kepadanya,ya ALLAH.
berikanlah keputusan yang cemerlang kepadaku dan rakan-rakanku,ya ALLAH.
berikanlah kami kesempatan untuk melihat senyuman kebanggaan dan kesyukuran dari ibubapa,guru-guru dan saudara-mara kami,ya ALLAH.aminn ya rabbal a'laminn~


p/s:ayat ari nie skema sket..sesuwai ngan mood sayer..siyes! [ketaq lutut]

Monday, March 8, 2010

start talking bout it



11 MARCH 2010

what's gonna happen on dat day?

oh God!

im not strong enough

nervous thinking of da day

im gonna go back to school

take the result

my destiny

my future






its sucks!

everyone start to talk bout dis

yaa..i know

it is juz around da corner

i need to prepare physically and mentally






physically:

-baju batik

-kasut hitam

-smile :)


mentally:

-pray

-doa

-zikrullah

-stay strong






plus!

da graduation day is on dat day too!

uhh..

why must dis year?!

too scared to think

but i realised

the day will come

no matter what

ryte?






mum!

dad!

friends!

do pray for my and our success!



status on facebook,friendster,myspace

post on blogs

all bout dat!

SPM RESULT

11 MARCH 2010






hopefully,

we get what we aim

if not,

redha is the best.



pray for us


insyaallah :)





http://www.emocutez.com



p/s: try to post entry in english,dun laugh if it is wrong. at least,im trying. cheers!

i loike!

Aku Manusia Lemah
Selalu Terjatuh
Berbeda Aku Dari Mu
Kau Berdiri Teguh
Aku Serba Tiada
Aku Kekurangan
Dan Bila Kau Tiba
Aku Hilang Dari Kewujudan

Sempurnanya Sifatmu
Tulusnya Hatimu
Jujurnya Niatmu
Tingginya Kesabaranmu
Lepaskanlah Diriku
Kerna Aku Tak Mampu
Tuk Menanggung
Sebuah Cinta Sempurna
Darimuu
Darimuuu...Oahh...

Bukan Aku Tak Pernah Mengerti Dirimu
Kusanjung Setiap Kata Cinta Kau Berikan Aku
Hilangkan Rasa Itu Akhirkan Semua
Dan Bila Kau Sedar Aku Hilang Dari Kewujudan.. Oooo

Sempurnanya Sifatmu
Tulusnya Hatimu
Jujurnya Niatmu
Tingginya Kesabaranmu
Lepaskanlah Diriku
Kerna Aku Tak Mampu
Tuk Menanggung Sebuah Cinta Sempurna
Darimuu
Darimuuu...Oahh...

i loike the melody plus the lyrics..so meaningful..i heart dis song so much..by YUNA~

Sunday, March 7, 2010

perjumpaan batch?

toink2!
4 days to go,guys..
sangat cuak+takot+nak terkucil+nak nanges+apa2 la yang sewaktu~
ohhhhh...tidaakkkkkk!!
tiba2!
kaklong antaq msg kat saya~
tanya pi x perjumpaan batch?
what?
perjumpaan batch?
tataw pa pon..
musykil gak aku~
tiba2 nak buat perjumpaan batch lak nih..
lagi seraaammmmm
cam siyes jerh bunyi nya..
sangat takot,ya kawan2~
persoalannya!
aku nk pi ke x nih?
pi?
tak pi?
pi?
tak pi?
pi?
tak pi?
waaaaaa~
dilemme toi!
ngee[terlebey suda]
gurls sapa pi nih?
pls text me!

baju batik oh baju batik!

uhh..
penin2!
pikir result nak kuaq ag..
pikir mana letak baju batik & kasot hitam..
alolo..
cane ah?

nisa!
cari cepat!
ary kamis nk pkai laaa~~
hehehe~

berdegup2 jantungku..
apa la yg bakal tertulis kat slip spm aku..
ahhhhhhhhhhhhhhhhh!!!!!!!

suda pulang dari kolumpo!

assalamualaikum!!
wink2~
kawan2,saya suda pulang!

ahha..
baru sampai td dlm koi 2..
balek uma,mandi2..pi skola
jumpa noty lil bro..
cian dia..xley itot pi kl..
hua3[gelak cket jea]

penat2~
semalam besh!
pi shopping~
ngee~
ahha..
first tyme taw pi tmpat tuh..
hua3..
besa la.
org kampong..
we went to uptown & downtown!
whhoohh!

thanx to kak ieka and her bf..
susah2 bwk mum and me jln2
sampai koi 1
da la letih wedding ptg tuh..
mlm kuar lak..
heheh..
xpe2..
skaliskala jea!

macam2 beli..
esp,kat org yg xdpt itot kami!!
enwar~
punya la syok dpt hadiah tadi!
hehe :)

congrats to kak siti and husband!
camat pengantin baru..
semoga berkekalan hingga akhir hayat!
aminnn~

wink2!
xde gamba la..
sowi guys!
tapi..wedding tuh mmg superb arh!
dikelilingi tasek titiwangsa[klu xsilap la]
tema: pink & green
so cute!
besh2~
pengantin suwit dowh..
pkai white gown[rasanya larh]


p/s: nnt aku nk theme apa lak eh..oppss..nisa!ary kamis nih result taw..jgn men2~

Thursday, March 4, 2010

saya suka!

http://www.emocutez.com



ngee~~
post nie sekadar suka2!
esp,to my friends yang ada belog..
so happy!

ahha..
at least,ada gak rakan2 terchentaku yang ada belog..
sila ramaikan lagi ya!

soksek 0509!
please take note!
heee~

yayy!
to: fiza,aimi,piqah,anis arina,husna puat!
sila meriahkan belog kita untuk masa depan~
different story.different place.different time.

i love u guys damn much!
muahhhxx2~

Tuesday, March 2, 2010

pening!!

assalamualaikum..
ehem2..
kepalaku pusing bangat deyh..
cane niyh?!
pi jusco tgk beg tuh..
rupanya handbag..bkn sling bag..
aduhh..frustnya!
xjadik ar nak beli walaupun dah bwk extra money..
xpe2..
nnt la,iu ajak mummy pi sunway tgk bag..
muahaha!
lagi satu,pening sebab cari kasut!
oh,tidak!
ari khamis nih nak pi kl dowh..
kenduri..
tapi..
sayer xde kasut la nk pkai masa kenduri..
my fav shoes tuh man sesuwai pakai ngan baju kurung..
hodoh2~
cane arr?
malas jea nak pi kl..
rsult da dekat sangat lak tuh..
hua3!
xbole2..cian plak mummy pi sorang2..
sekarang!
nisa tgh lapar~
belum mandi lagi.
penat cuci toilet bilik.
da abis baca novel yg pinjam kat zati
uhhh?
-terok kan-
ini la sayer..
~[sayer rindu froggie sayer]~

Monday, March 1, 2010

back to school!


hye2 everyone!
okay..
today i nak tulis entry pasal semalam..
masa pi tgk my lil bro kat skolah..
huhu,mish my school damn much!
b4 pi skola terchentaku,
kami pi dewan millenium
ada karnival 'jom masuk u'
uhh..
banyak sangat pilihan..
penin gak aku..
bermacam2 jenis ipta,ipts ada..
this program makes me think wisely bout my future..


apa yang aku minat..
oh!!
TESL?
architecture?
ID?
2 yang aku nak by now..
but..
kena tgk result gak.lol
ramai sgt org kat sana..
dak skola+matriks+lepasan spm+stpm
a lot!
kwn2ku pon ramai gak..
besh2!
jumpa kocho+min+fahi+sidoi+paklah+ateh+banyak lah!
sory,len2 xigt~
aku pi ngan mummy,zati,angah and kaklong~
fun2~


afta da round2,tya soklan2,isi borang itu ini,amik brosur yg berkenaan
we decided to blah!
teruskan perjalanan ke soksek lak~
segan dowh..
mta2 juniors pandang kami.lol
hate dat!
ntah la suka or x
lantak!bkn nk jumpa korang
okay,
but,alhamdulilah,junior ramah mesra ngan kami
plus,ada kaklong ngan angah!
lagi gamat~




one more!!
koey teow kungfu kantin yag aku sangat rindu..
i ate dat
yes!!!
hilang ngidam aku

tanx lil bro!
snap gambar sana sini~
muaahhhhx!!!







my lil bro,khairul enwar..



kaklong and angah! :)








beramah mesra ngan one of our junior,widad hayati!




enwar with izhan!

me with crazy lil bro!

my lovely mummy, nga berleter kat enwar :)

dats all!

will update more often..

pomis!

ngeh3~

daaaaa~