About Me

My photo
anyone can catch your eyes,but it takes someone special to catch your heart and i haven't found it yet. (",)

little words


ShoutMix chat widget

Tuesday, May 25, 2010

winkwink

saya suda mau pergi.huu.fb dan blog akan sepi seketika.tataw bila nak balik sini.walaupun just dekat kedah,tapi saya ni penakot sikit.tak reti nak naik bas sorang sorang balik penang.harap harap kat sana ada kawan yang duduk penang.boleh balik sekali kan.waa.esok dah kena pi.dulu,masa cuti cuti,selalu nak masuk belajar cepat cepat.sekarang,dah kena masuk,berat hati la pulak.nak tinggal mak sorang sorang.sedey la.takpe takpe utk masa depan jugak kan.chaiyok nisa!


Monday, May 24, 2010

sakit kaki jalan jalan

okayy kawan kawan,
tadi kan macam macam benda kena settle dan alhamdulillah dah settle pon.saya kan dah nak masuk belajar balik.tehee.first thing,pi buat ic baru.haha.masa awal masuk tu,tak cukup cash nak bayar denda.kuar pulak pi tekan duit.patah balik.ramai kot.then,dah sampai turn tangkap gambar.kena tukar tudung.huhu.dah la kena pakai tudung diorang yang macam ekin tu.sumpah tembam gila.ish.takpe la.sapa suruh pakai warna cerah tadi.haha.then,pi bukak bank.first first ingat kena bukak akaun BSN then bila dapat reach pejabat matriks tu.kena bukak akaun bank rakyat plak.hampeh tol.takpe takpe.sabar je.maknanya,saya bukak dua akaun tadi.haha.penin tol.then,mula la pi shopping.penat gila kot.kaki dah sakit sangat dah.sampaikan ajak mak balik jugak walaupun ada lagi benda benda penting yang belum dibeli.takpe,esok masih ada.haha.kalau dah sakit kaki,malas betul  nak shopping.nanti beli halai balai(haha) je.okayyy.tu je kot.tanak tulih panjang panjang.mak nak guna lappy lak.almaklumlah lappy kongsi.lambat lagi nak dapat lappy seniri.haha,okeyy.daaa (:


ubat batuk pahit

sapa suka ubat batuk?
yeeii,
saya tak suka
tapi
mak sumbat jugak dalam mulut saya
sebab saya batuk,
batuk dah terok,
mak suruh jugak makan,
lepas tu saya tido.
ish3
batuk batuk
pegi la main jauh jauh
jangan dekat dengan saya lagi dah
tapi saya kena kurangkan minum ais,
tapi tak boleh
haha
dah dah
jangan merepek lagi (:


ku ada kamu





Lagu Ku Ada Kamu - Adira AF8


Di kala ku kehilangan di dalam kegelapan,
Kau suluhkan sinar petunjuk,
Di kala ku kesedihan,
kau ukirkan senyuman,
Dengan penuh sabar memujuk,



Engkau menyambut tiap kali aku terjatuh
Andai hari esok langit akan runtuh,
Tabahlah menjunjung bersamaku,
Andai hari esok dunia gelora,
Takkan ku gemuruh selagi ku ada kamu.



Di kala aku tak pasti,
Kau tampil dengan berani,
Membimbing agar lebih yakin,
Dan bila hidup penuh soalan,
Kau berikan jawapan,
Melengkap semua kekurangan...
Engkau menyambut tiap kali aku terjatuh,



Andai hari esok langit akan runtuh,
Tabahlah menjunjung bersamaku,
Andai hari esok dunia gelora,
Takkan ku gemuruh selagi ku ada kamu.


Tidak mungkin diri ini mampu,
Hidup tanpa doronganmu,


Andai hari esok langit akan runtuh,
Tabahlah menjunjung bersamaku,
Andai hari esok dunia gelora,
Takkan ku gemuruh selagi ku ada kamu.

Sunday, May 23, 2010

matrikulasi teknikal pendang

kawan kawan,saya akan ke kolej matrikulasi pendang.fullstop.tanak pikir panjang lagi dah.this is my final decision.makin nak elak matriks,lastly tu yg saya akan pi.okay.

kalau korang,mesti korang buat benda sama kot.sebab,nak tunggu result upu dapat bulan julai tapi intake dia bulan december.lama taw.ntah dapat ke tak.nisa memang bodoh kurang pandai sket.sebab tu,semua dia tak dapat.adek adek,jangan ikot dia taw.:)

act,maybe ini second intake for matriks kot.takpe,berusaha gigih kat sana pulak kan.daftar ari rabu ni.tak bawak lappy kot.so,blog dan fb akan bersawang skit la.takpe takpe.for my future kan.

janji utk diri sendiri:belajar rajen rajen,tanak main main lagi.exam,buat elok elok even ragu ragu sket dengan kebolehan diri seniri.taknak susahkan mak.sebab dah tau betapa susahnya nk masuk uni sebab main main masa spm.belajar dari kesilapan masa lampau.

kawan kawan,doakan saya ya.perlukan sokongan dan doa dari anda semua.kalau nak contact,msg hp jer ya.hee :)

akan update selagi boleh.
besok nak kena buat ic(yg lma hilang),bukak akaun,shopping!jom jom jom~



Saturday, May 22, 2010

nanges tengok cerita ni

selamat malam semua.lambat kot post entry ari ni.dah 12 lebih dah ni.act,baru lepas tengok cerita hindustan.haha!layan taww.tadi saja saja bukak youtube.then,terasa nak tengok cerita kuch kuch hota hai.lama kot tak tengok cerita tu.dah lupa jalan cerita.start tengok dari petang tadi sampai sekarang baru habis.plus makan+mandi+sembahyang semua sekali la.hihi.tersentuh oo jiwaku tengok cerita tuh.walaupun sebenarnya dah tengok,tapi tetap mengalir ayaq mata nii.dulu masa kecik kecik,selalu gila ulang cerita ni.sampai dialog dia pon dah boleh hafal *sumpah tipu:P. kalau dulu tu,lagu dia je boleh hafal kan,melampau gila kalau dialog hindustan tu pon dah hafal.winkwink




ha.ni dia.pada sapa sapa yang lupa sapa pelakon dia.tak payah la cerita sinopsis dia.tipu la kalau ada yang tak penah tengok cerita ni walau sekali.nampak sangat hulu.opps!terlepas plak.hiii.okeh.nyte!




sapa sapa boleh tolong tak?
tadi search jugak web yang senang
nak download movies tapi macam tak jumpa jer
anyone boleh tolong bagi web yang korang
penah guna ke?.
tak kisah la korean,english,japanese movies.
semua nak!pleasee!!


Thursday, May 20, 2010

babai my bestfriend!

hai.hai.malam ni nk buat entry esp to my beloved friend yang dah nak bertolak ke PJ besok.ari sabtu dia daftar masuk UIA utk asasi kejururawatan.sangat-sangat sedih sebenarnya.sebab kami kenal sejak tingkatan empat masa dia masuk untuk form 4 baru.masa tu,kami tak rapat sangat.biasa2 je.tapi lama-lama bila dah berkawan dengan dia.dia sangat la baik orangnya.tak penah nak marah orang.pemurah.tak penah tinggal solat.saya sangat sayang dia.kami jadik lagi rapat lepas dah habis SPM ni.sebab rumah dekat dekat.dia ada lesen.selalu la kuar sekali.semua benda buat sekali.mostly,mana-mana yang dia nak pi dia akan ajak saya taw.bila dia dapat asasi kejururawatan dekat UIA,dia confuse nak pi ke tak.then,dia decide nk pi.saya dah hilang sayap saya untuk pi mana-mana.bukan sedih sebab xdpt kuar mana-mana dh.tapi,sedih kenangkan bila lg kami boleh cmni kan.boleh kuar sama sama lg kan.mana tau dia dah jumpa kwn baru ke.lupa saya.hehe.gegeh kot.

to my friend,nur izzati sharif:
belajar rajen rajen naa.dapat pointer elok,boleh tukar course.hihi.jaga diri baik baik.jangan gatal gatal cari tok arab kat sana lak taw.nnt ada org sedihh. jangan lupa kat kami taw. nnt kami da mslh,kami kol zati naa.zati pon sama.you will always have my shoulder to cry on. saya sayang kamu sangat sangat.halalkan makan dan minum kami  :))








goodbye to you my trusted friend
we've konwn each other since we were nine or ten
together we've climbed hills and trees
learned of love and abc's
skinned our heart and skinned our knees



babai kawan-kawan

sayonara,sayonara
sampai berjumpa lagi
sahabat-sahabatku.




selamat berjaya,
belajar rajen-rajen,
jangan dilupakan aku.
sayang kamu sangat  :')



 http://www.emocutez.combabai,budak-budak asasi                 
           



 


Wednesday, May 19, 2010

:'(

dalam senyuman ada kedukaan
dalam gembira ada kesedihan
dalam gelak tawa ada tangisan
namun
tak siapa yang tahu
aku terluka
aku berduka

-______________-









Saturday, May 15, 2010

entertaining


salam,semua!baru-baru ni ada bukak youtube.saja-saja tengok video2 dalam tu.terjumpa dengan video opening AIM17.ahha.walaupun dah tgk live kat tv.tapi,bila tgk balik.masih mampu ketawa.ngee.maybe sebab diorang nampak sangat natural.gandingan Afdlin Shauki dgn Adibah Noor sangat-sangat sesuwai.hehe.afdlin dengan imej noh hujan(betol tak eja nama dia?).adiabh lak dengan imej meet uncle hussein.sangat menjadi dengan nickname diorang.tak macam af.lawak sangat-sangat nampak palsu.sory!:))

nak tengok tak?





hee.sangat-sangat suka!lagi satu time afdlin shauki balas balik kantoi zee avi tuh.hahaha!tajuk dia,kantoi wateva!lawak kot!rasa-rasa la kan aim17 nampak sangat boring kalau takde diorang.




        nahhh~







ahha!saja nak share something interesting.winkwink.enjoyy! :))


Tuesday, May 11, 2010

lama menyepi

assalamualaikum semua.lama gila dah tak post apa-apa diblog ini.banyak sangat benda yang buatkan aku tiada mood nak berblogging.apatah lagi,blogwalking.apa yang jadi ada yang aku rasa dapat dikongsi dengan orang dan ada yang aku rasa nak diam-diam je.okay.tanak sedih-sedih lagi.benda dah jadi kan.ada rezeki,ada la.:))

benda baru yang berlaku pada aku.aku dah mula pakai contact lens.hehe.macam buruk pun ada gak.tapi aku jugak yang gedik-gedik tarik mak pi focus point.so,dapat la.hihi.first time pakai,macam orang mati laki pun ada gak.berair mata ni.lama-lama nanti okay kot.:)

okay.hari ahad lepas bertarikh 9.5.2010.hari ibu kan. aku memang ada niat nak bawak mak keluar makan and i did it.alhamdulillah.kami makan dekat jusco.kalau ada yang perasan,kedai yang baru bukak.ayam penyet.hihi.aku ingatkan dia macam kedai makan jual ayam bagai.rupa-rupanya bukan.dia lebih kurang semua makanan indonesia.tak ingat sangat nama lauk-lauk dia.biasa la.saya orang malaysia.hihi.so,selamat hari ibu!

okay la.malas nak menaip dah.kepala pusing-pusing sikit.dari petang tadi lagi.tengok lappy lagi sakit kot nanti.so,takat ni je la.babai


Monday, May 3, 2010

kecewa


salam,readers!boleh dikatakan hari-hari yang dilalui sangat-sangat menyesakkan fikiran.tak mampu untuk berfikir dengan rasional dan waras.jika diikutkan hati yang sangat sedih,aku mungkin sudah berputus asa.tapi disebaliknya,aku tahu mungkin ada hikmah yang tersembunyi.aku tahu aku harus kuat dan sentiasa bertawakal.mungkin Allah ingin mengujiku.pada mulanya,mungkin aku masih tidak mampu untuk menerima hakikat tapi rupa-rupanya bukan aku seorang yang mengalami nasib yang sama,ramai lagi.tapi mungkin juga,aku memang teruk.dalam erti kata lain,tidak layak.aku masih mencuba dan mencuba.masih mengharapkan ada sinar harapan buat aku walau sedikit pun.sinar harapan yang aku takkan sia-siakan jika aku dapat memilkinya.kata-kata semangat dari ibu dan rakan-rakan menaikkan balik semangat aku yang kian luntur.aku kecewa.aku sedih.aku marah.mungkin juga perasaan ini tidak mampu diungkapkan dengan kata-kata.tapi,wahai perasaan,aku pohon.janganlah kau bersedih hati.insyaallah.aku akan cuba mencari jalan sampai ke lubang cacing sekalipun.aku tdak tahu dimana harus aku cari tempat untuk mengadu.tempat untuk menangis.mungkin juga ini memang salah aku.dahulu,aku ambil mudah segala perkara,sekarang,aku baru mahu menyesali.Ya Allah,masihkah aku punya harapan?