About Me

My photo
anyone can catch your eyes,but it takes someone special to catch your heart and i haven't found it yet. (",)

little words


ShoutMix chat widget

Tuesday, September 21, 2010

Saat untuk berblogging sudah datang.yeahhh!teheeee,dah berapa hari saya asyik bukak blog,baca post post blogger lain.then,off!idea suda kering nak blogging.sekarang ni pun,saya takde idea nak tulih apa.tapi,nak tulih jugak!to other bloggers yang tengah frust menonggeng berchenta,tabahkan hati anda yaa.Moga dikuatkan semangat untuk hadapi hari hari mendatang.saya?belum ada orang masuk meming lagi lah.ngeh :3

About 3 minggu lagi before saya menghadapi peperiksaan final semester.kejap jea kan?tup tup,dah nak final.nanti,tup tup.dah nak kawen.oh oh,kenapa ingat nak kawen plak ni.ish ish. LAGHA!
Nak tau satu benda tak?matrikulasi saya dah ketatkan peraturan.now,saya dah tak boleh balik macam selalu lagi.tau kenapa?nak exam lah!tapiiiii,mampukah saya bertahan sebegitu lama?about 1 month taw. Pore betulkan?pikir pikir balik,lama lah nak duduk terperuk dalam ni.memang lah saya dah biasa dah duduk asrama dari zaman hingusan lagi.haha!tipu.LOL.mak,mai la jenguk nisa kat sini.:’( saya kena duduk sini sampai habis final exam.toinktoink.boleh gila lorhh!

Masa pi raya rumah one of my friends hari tu,dia cerita pasal maktab yang dia study sekarang.sumpah,masa tu tahap cemburu saya lebih dari tahap cemburu bila bf saya ada pompuan lain okay.FULLSTOP! ):  nak jugak masuk maktab!tiada pressure J
Saya sepatutnya searh points untuk speaking class,tapi dah terlajak lah.nak continue sekarang.okay.have a nice day peeps! Love you (:

memorable eid mubarak holidays! :')

minggu yang sangat membahagiakan.terkenangkan hari hari yang telah berlalu,aku mampu mengalirkan air mata.kerinduan yang bertamu di hati terhadap keluarga,rakan rakan sudah hampir terlerai.terima kasih,semua :') kini,aku bakal meneruskan semula perjuangan sebagai seorang pelajar. insyaAllah,aku kuat.


1 syawal,indah.kebahagiaan yang aku inginkan termakbul.seperti tahun tahun dulu,aku berkesempatan bersembahyang raya bersama ibu.Alhamdulillah. moga moga,Allah memanjangkan usia kami untuk tahun hadapan.Amin (:
aku masih berkesempatan mengucup dan memohon ampun dari ibu di pagi raya.Alhamdulillah yang tidak terhingga.doaku,moga Aidilfitri tahun hadapan lebih baik dari yang sebelumnya.




tema tahun ini meriah,MERAH!kebanyakan ahli keluarga sebelah emak memilih merah.nice!nak tengok lagi?







ini semua adalah sepupu sepapatku!
TERBAEKLAHHH!

raya raya berikutnya adalah indah bersama teman dan sahabat.sayang anda semua.
boleh dikatakan sepanjang minggu ini,kami hanya JALAN dan JALAN dan JALAN lagi.sangattt ...takde perkataan yang mampu menggambarkan perasaan ini. poyo kan? biarlah!blog saya! :P

dari rumah Muhsan di Teluk Kumbar ke rumah izzati di Permatang Pauh sambung rumah sidqi di Bukit mertajam menuju ke rumah Zafirah di Kepala Batas.beraya di Baling,Kedah sambung pulak ke Alor Setar.sambung rumah Abbas Madani di Permatang Pasir.Semuanya berlaku dalam 5 hari tau!bukan satu hari.hoho.SYOKKK!thanks,guys! :)))

jom layan gambar gambar :)(:








enough for now.
selamat hari raya,btw! <3





Tuesday, September 7, 2010

at last,aku bakal pulang berhari raya!

assalamualaikum semua!
wah3,semua dah bertukar mood yer.kalau dulu sibuk dengan assignment,test,kuiz,
but now,semua dah switch on mood raya kan!
guess what?malam ni,saya langsung tak sentuh buku.lepas berbuka puasa,sembahyang,then
merapu meraban dengan zu,husna dgn za sampai pukul berapa ntah.PACK BAJU macam nak balik sebulan,teheeee.then,sekarang.bersenang lenang atas katil online.haha!
im going back tomorrow,everybody!excited plus plus plus!!


tomorrow,my best buddy will fetch me and aizam.ngee.its nothing.aizam nak save budget.so,dia tumpang lah kitorang.salah ke?plus,he is our friends too!
insyaallah,kalau takde aral melintang,kita jumpa kaklong dekat RnR dulu ehh?


balik nanti,saya nak cari kasut raya and tudung or shawl for my baju kurung.
act,i have no idea of thinking what is my baju kurung looks like.kenapa?tak percaya?
iyalah,semua my mum yang pilih,hantar tailor.bila i call my mum,she said 'dah siap dah.ada kat rumah ni haa'
nisa hanya mampu tersenyum kambing.baik dari takde baju raya terus kan kan kan?


i tak paham sangat sangat.kenapa tak boleh lepaskan student kmtk balik awal?sayang sngat ke kat kitorang sampai nak balik raya pon kena ikot prosedur.kitorang balik two days before raya but those people had never think of us.saya tak puas hati tapi saya tetap terpaksa akur.tambah tambah,lepas banyak sangat dah peraturan yang dikeluarkan macam duduk dalam penjara.oh,maybe penjara is better kot~
susah betol!orang baru rancang nak balik awal,then sempat la nak pergi usya usya selendang.
gerammmmmm!


enough!lagi banyak menaip,lagi banyak benda benda tak baik keluar. astagfirullah 

Friday, September 3, 2010

aku masih di sini

cemburu.
sedih.
menangis.


kenapa?saya nak pulang awal ke rumah.nak buat itu dan ini.tapi..


saya terpaksa pulang dua hari sebelum raya.kawan kawan lain semua dah otw balik sekarang.dalam hati,gembira guling guling dapat balik rumah.tapi,saya.masih bertapak di bumi kolej matrikulasi teknikal kedah ni.akan menghadapi lagi pelajaran pelajaran walaupun sebenarnya,jiwa dan perasaan saya sudah pulang ke rumah.


tadi,ada inspection.diorang pasang lagu raya sambil kemas kemas bilik.sumpah,memang nak balik sangat sangat.macamana la orang yang study oversea semua tu.gua tabik spring sama lu olang.sanggup beraya bertahun tahun kat negara orang.saya yang tinggal kat negeri orang ja pon,tapi dah macam wayar putus sebab tak dapat balik awal.bukan tak dapat balik tau?HAHA


dekat bilik,tinggal saya dengan zu saja.yang lain semua outing dan balik.sebetulnya,memang saya nak balik minggu ni,tapi.mak cakap tak payah la.beberapa hari ja lagi nak balik raya.kesian pulak dekat mak.nak ambik,hantar satu hal.minyak beb!hari rabu ini pon belum confirm balik dengan sapa.pandai tak?pfft :(


before balik raya,saya ada dua kuiz yang perlu di selesaikan. writng test dengan kuiz math chapter function and graph.sumpah,saya bukan paham sangat chapter tu. T_T


raya ni,saya harap sangat dapat jumpa mereka semua.walau di mana,akan ku cuba hadirkan diri.insyaAllah,guys.


mak cakap baju raya saya dah siap.wahh!4 pasang tau.tapi,percaya tak.saya tak tau pon warna apa.corak apa.baju apa.tudung pon belum beli.kasut juga!tahniah.


malas sudah nak menaip.kepada yang bakal pulang ke kampung halaman,hati hati di jalan raya.sentiasa lah beringat bahawa kemalangan boleh berlaku bila bila saja.take care!kalau nak ingatkan diri supaya hati hati,letak kain kapan dalam kereta atas dashboard tu.kalau boleh bawak batu nisan,lagi berkesan!selamat mencuba! xoxo