About Me

My photo
anyone can catch your eyes,but it takes someone special to catch your heart and i haven't found it yet. (",)

little words


ShoutMix chat widget

Friday, November 18, 2011

Terasa nak berblogging.

Assalamualaikum, Its been a long long time since last i updated. Why is it so hard to even make an entry now ? Otak dah berkarat ke cik kak? I really have no idea about it. Sekarang pon, aku still taktahu apa nak cakap kat sini. Pity me. Life had been so hard these days. Tests, presentations and assignments but still, I am so damn lazy. I'll be having a very first test for Java Programming subject. No wonder,i'm making an entry now hm ? Silly you. During the Raya Haji holidays,i've been listing the plans on what i wanna do and whatsoever after i get back here. Ah, but now,still the same la maknyah ! Yeah,there's one that is going just like what i plan before. Never go to campus by van anymore ! Before this, i'm totally into it. Always waiting for the van,waiting for people to get in the van. I'm just to lazy to walk all the way to class as it takes about 15 minutes to walk all the way using Jalan Biawak. If I get into the van and pay for 40 cent, about 5 min,i get to reach the campus already. Easy hah ? I really need to think that walking to class is actually one of the easiest exercises that i can do every single day. Walking and walking from hostel to campus and from campus going back to the hostel. Can i do that way ? Hee, its been so hard for me to lose weight now :( Ohh, sekarang dah masuk musim tengkujuh already tau. Everyday harus hujan kat sini. I love when the weather is like that. Most people doesn't like it because it is so hard for them to go to campus,to wash clothes and so on. Tapi,aku sendiri tak tahan bila duduk dalam kelas bukak aircond lagi kan. Rasa nak bawak selimut pi kelas ja kann :) Aku dah malas nak typing ni. Harap maklum. Bye ! (Senang je hidup kan) :D



Sunday, September 25, 2011

Terokaan Seluas Lautan

Sabtu, 24 September 2011

Assalamualaikum.Hari hari rasa ada benda yang nak diceritakan dalam blog ni. Tapi, bila bukak nak tulis dah tak tahu nak tulis apa. Tapi hari ni,aku nekad. Something has to written here. I'm currently in Terengganu now. Bila nak balik Penang tercinta pon taktau la kan. Hm, Besok dah start kelas balik. Ingatkan dapat switch from Jumaat Sabtu cuti back to Sabtu Ahad cuti. Tapi sama ja macam kat matriks dulu. Terima ja lah.

Dah start rindu everybody. My family, my soksek's friends, my nephews,Penang, kari ikan penang, everything that related to me for the whole 19 years. The most thing that i've been missing and rasa sangat tidak sempurna is to be surrounded by orang utara ! Here in Terengganu, mostly cakap loghat KL and i have to really control my accent because some of them dont really understand it. Sampaikan ada yang suruh ulang dua tiga kali. Hadoi.

I have to really struggle in this course i guess. I have programming that i have to learn. The seniors said that we are going to learn Java that is the hardest one but then without the basics,can i really make it ? I guess i have to be really extraordinary in this course. InsyaAllah. I have Allah to help me instead of my usaha.

Kat sini, aku kena extra berdikari. If dulu, apa apa sikit, i can call my mum and can easily went back home jus about an hour driving. But now, its 10 hours in bus to get back home. Pikir beribu kali before deciding to go home. Nampak gaya,raya haji baru balik ni. Hmm

Okay la. Dah malas nak menaip. At least,ada something kat sini kan. Have a nice day people. Syawal dah nak sampai penghujung ni. Good night (:



Wednesday, September 7, 2011

Jihad



Currently in Universiti Malaysia Terengganu.

6 September - 10 September 2011
Minggu Jalinan Mesra

I HATE BEING A JUNIOR AGAIN AFTER FEW YEARS.

Sabar itu sebahagian daripada iman.
Astaghfirullah.


Monday, September 5, 2011

Pesanan buat teman teman tersayang

Assalamualaikum.

4 hb September 2011, 11:32 pm.

Entry ini dibuat khas untuk rakan rakan yang ku cintai dan sayangi. Mungkin entry ini agak berbeza dari sebelum sebelum ini kerana ditulis dengan sangat berhati hati dan sedikit emosi. Perasaan sedih,berdebar-debar,takut,gembira semuanya bercampur baur. Esok,aku bakal meninggalkan keluarga,rakan rakan,rumah dan negeriku untuk kembali berjihad menuntut ilmu. Mungkin agak keterlaluan kerana bukanlah aku akan berada jauh beribu batu di negara orang,cuma mungkin aku belum biasa berada agak jauh dari keluarga membuatkan emosiku sedikit terganggu. Selama ini,aku hanya menyambung pelajaran di sekitar utara tanah air. Kini,aku bakal ke pantai timur tanah air untuk 3 tahun 6 bulan. InsyaAllah. Moga Allah mempermudahkan segalanya untukku dan rakan rakan seperjuanganku. Mungkin juga ada di antara rakan rakanku yang ketawa membaca entry ini tapi ini benar benar lahir dari hatiku. Nak gelak jugak niii. HAHA :)




PROCEED !

Nur Izzati 
Zati sayanggg, thank you for everything. Serius, untuk semuanya. Anda adalah rakan yang terbaik yang pernah saya kenal. Terima kasih kerana banyak habiskan minyak kereta untuk kami. Take good care of yourself my dear. Smile always. Jangan sedih sedih. Kalau ada problem apa apa,kongsi la dengan kami. Sama jugak dengan kami. Will call you whenever i miss you. Boleh kan ? Jaga Paklah baik baik. Proceed with 'benda baik' yang anda ceritakan pada saya before this. Nak jadi orang pertama tau ! Hehe, will always pray the best for you. Doakan kami hidup baik baik dekat sana, Sedih dah tak boleh nak gedik2 dengan youu. Kami cuti, zati study. Kami study, zati pulak cuti kannn. Hadoi. Love youuu. Thank you sebab sudi mai rumah tadi dengan paklah. Last dah nak jumpa zati,hadoi sedihnya. Really gonna miss you like crazy :'( 


Farah Amalina
Cik kakkk, I'm not sure nanti hang baca ke tak post aku ni but nak post jugak. TERIMA KASIH BANYAK BANYAK. Hang banyak sangat tolong aku hantar sana sini. Macam macam la. Aku rasa cam banyak terhutang budi kat hang. Thank you for all the great moments. Gedik sana gedik sini. Aku sayang hang weh. Jauh sungguh dah hang pi. Taktau la bila dapat jumpa hang lagi. Cuti pon belum tentu sama kan. Maybe time raya raya camtu la baru dapat jumpa sebab cuti panjang sikit kan. Jaga diri baik baik di Sarawak. Jangan gatai gatai dok cari orang sana. Ingat Pakcik Mesir tu naa. Jangan dok asyik gaduhh jaa naa. Jaga relationship anda baik baik. Will always doakan hang. No worries, ada jodoh tak kemana. Jangan dok sedih sedih naa. Belajar rajin rajin. Any problems to share, contact la aku naa. Sayang hang ! :')


Aqilah Yusof
Ielaaaa, Sedihnyaaaaaaa. Sangat sedih. Bakal merindui anda. Jangan lupakan kami naaa. Kami sayang iela tau tau. Jaga diri baik2. Jangan dok selalu sedih sedih. Ingat apa yang kami cakap kat iela hari tu. Tak berbaloi pon ada kawan macam depa tu. You have more than enough friends around you. Kalau ada masalah, do contact me. Jangan malu or segan naa. Will always be your telinga. InsyaAllah, forever. Sedih sebab taktau dekat sana dapat tak kami jumpa kawan kawan yang baik macam anda anda semua. Doakan kami kuat di sana. Macam macam perasaan ada sekarang ni sebab besok dah nak pi dahh. Hadoi. Belajr rajin rajin. Nanti boleh dapat usm. Kami sangat yakin dengan iela. You can do it. Jangan putus asa. Cari kawan yang betoi2 nak kawan dengan kita yaa makcik. Love youuu my dear. :') 


Muhamad Saifullah
Paklahh, hehe. Nak selit jugak hampa dua. Hang dengan Pait la. Terima kasih tau. Aku tak reti nak face to face cakap benda ni semua kat hampa sebab nanti mesti sebak punya. Jangan nakal2 tau. Jaga diri baik baik. Jaga izzati. Jangan bagi dia sedih. Jaga hubungan anda berdua baik baik. Dont you dare ada perempuan lain. Thank you untuk semua semua. Semua benda yang hang tolong,tak pernah berkira dengan kawan kawan. Terima kasih. Keluar pi merata dengan hampa hampa. Bila lagi kan lepas ni. Bagi can hampa keluar dua pulak kan. Sebelum ni, ada ja kami kami ni. Kami dah takdak,keluar berdua la lepas ni. Syok la tuuu ! Okay la, tu ja kot. THANK YOUUU ! Sorry jugak kalau ada terkasar bahasa. Doakan aku naa. Take care of yourself and Izzati the most. Belajar rajin rajin. Masuk Uitm Kuantan kann. Hehe. Byeee :)


Fadli Zulfaiz
Paittt ! Bila fly haa ? Jaga diri baik baik di negara orang. 6 tahun dekat sana. Jangan lupa kawan kawan kat sini naa. Jangan la lupa kat aku. Hehe. Terima kasih untuk semua semuanya. Sorry kalau ada buat salah or tersilap cakap sepanjang dok pi merata dengan hang ni an. Jaga Farah baik baik naa. Jangan asyik dok gaduh2, Farah tu sensitif sikit. Hang tau kan. Jaga hubungan anda berdua elok2. Ada jodoh tak kemana. Bawak balik Pak Arab sorang kat aku. Tau ? Hehe. Nanti boleh la nak pesan apa apa barang Mesir dari hang kan. Aku mana ada kawan rapat yang pi Mesir. Ada tu ada. Just tak rapat. Hang sorang ja aku boleh dok buat gila. Rapat sikit la dengan hang kan. Pi sana elok2 naa. Belajar rajin rajin. Doakan aku. Aku sentiasa doakan kawan kawan aku. Tambah2, doctor to be ni kan. InsyaAllah,semoga dipermudahkan semuanya. Aminn. Byeee,doctor ! :)


Raihan Nabilah
Angah, I miss you. Lama dah tak jumpa angah. Rindu sangat. I'm going dah tomorrow. Wish me luck ya angah. Susah dah nak jumpa angah lepas ni. Harap harap angah tak lupa aku. Will always be with you if you have any problem. Do contact me okay ? Jangan sedih sedih. Hadapi liku liku perjalanan sebagai seorang mahasiswi dengan tabah. Kuat tau ? :') Banyakkan sabar. I really dont know angah ada masalah apa. Jangan simpan sorang sorang. Remember, you still have kaklong and me. Sayang angah sangat sangat. Takut if kat sana takdak kawan sebaik anda semua. Really need to be strong. Dont ever forget me tau. You and jabie, jangan selalu gaduh gaduh. Banyakkan bincang antara satu sama lain. InsyaAllah,Ada jodoh tak kemana. Will always pray for both of youu. Belajar rajin rajin,jangan nakal2. Kurangkan bercakap. Hehe. I miss you a lot :'( Ada rezeki,kita jumpa lagi. 






Shed tears. Be strong. I know the fact that i have all my wonderful friends with me. Forever,InsyaAllah.
Will miss you guys so much :')

Saturday, August 27, 2011

Iftar with Soksek's Friends (:

Assalamualaikum.

Dah lama tidak menjengah ke blog ni. Fuh,memang lama. Bukan takmau,tapi macam selalu cakap. Dah takdak benda nak tulis. Yes,maybe because duduk rumah saja. So,nothing to tell you people. Okay,hasrat untuk berbuka puasa bersama makcik2 dan pakcik2 kesayangan saya dah accomplished ! Before this pun,dah berbuka dengan my kesayanganss dekat Johnys' QB. Just takdak gambar,because Mulan Syafiqah sangat pemalas. Kali ni ada but only one. Yang lain semua ada pada other people.

First,keluar around tengahari. Fetch my brother from asrama Soksek sebab dia cuti raya and malas nak balik naik bas. So,pi la ambik with Izzati and Farah. Then,pi settle pejabat pos dengan tunaikan cek Cik Farah. Balik, petang tu lepas asar,Aqilah mai rumah,ambik saya farah and Seha. Pi ambik Kakak Farah and patah balik rumah dia. Jalan,mak datok punya sesak. Dah lambat dah waktu tu. So, sampai dekat Kg Pelet pon dah azan. Before tu,kami dah call siap2 reserved meja and order makanan sebab takut nanti lambat sangat dapat makan. Tempat dia memang pack dengan orang. Parking pon full. Sampai2 tu, makanan dah ada and we are the last one to arrived. Kereta izzati and Paklah sampai dulu. We came along with Izzati's friends yang iftar sekali dengan kita. Tapi,makanan tak cukup. So, meja kami jugak la yang dapat last sekali. Mana tak makan lagi dengan nak kejar maghrib. Alhamdulillah,sempat la maghrib even dah hujung2 dah time tu kan. Nak share makanan dia. Ramai yang order Nasi Beriyani Ayam Kampung dia. Price is around RM15.00. Boleh la tahan kan. Lapar punya pasal. Tibai jaa.



Ni Nasi Beriyani Ayam Kampung

Habis makan,maghrib sdi surau yang disediakan kat tempat tu. Then,bayar bayar. Balik. Hujan lebat pulak kan. So,agak rushing la jugak. Sampai rumah around 10.45 pm. 


So,merasa la nak jumpa kawan kawan tersayang especially Izzati and Paklah because lama jugak tak jumpa depa dua. Farah and pait pon harus dan wajib jumpa memandangkan kedua2nya akan berada jauh nanti :'( Seha and aqilah,thank you jugak sebab sudi mai. Sayang hampa ! :)



Bye,Annyeong (: