About Me

My photo
anyone can catch your eyes,but it takes someone special to catch your heart and i haven't found it yet. (",)

little words


ShoutMix chat widget

Thursday, July 29, 2010

kenangan itu

aku terpandangkan bantal itu.tersenyum aku sendirian teringatkan memori lalu.tragedi yang pada mulanya mengundang sakit padaku.aku jatuh tangga.mungkin itu sudah cukup untuk mengingatkan kawan kawan yang mungkin membaca blog ini.petang itu,aku turun ke tingkat bawah untuk mandi selepas pulang dari kelas.mungkin disebabkan selipar yang licin dan lantai yang basah,aku tidak dapat mengimbangi diri lalu terjatuh.ketika itu,Allah saja yang tahu betapa sakitnya aku rasa.rakan rakan yang berada berdekatan terkejut mungkin.mereka membantuku.ketika itu,dapat aku rasakan betapa eratnya persahabatan kami.mereka sangat prihatin.sangat berjaga jaga dengan keadaan ku.takut ada yang patah.mereka memaksa aku ke hospital.Cikgu Laily membawaku.terima kasih,cikgu.selepas doktor mengesahkan bahawa hanya muscle yang terkoyak,dia memesan agar aku sentiasa duduk di atas pelampung atau bantal selama seminggu.mana aku nak cari pelampung?esoknya,aku tetap ke sekolah.ada perhimpunan,teringat aku pada abah yang mengusikku kerana terjatuh.aku tidak dapat berdiri.jalan senget senget seperti nenek tua.bantal itulah yang banyak berjasa padaku.aku bawa kemana saja aku pergi.malah,ke bengkel lukisan kejuruteraan nun jauh di sana.tidak ada perasaan malu ketika itu.ada juga guru yang hairan dan bertanya.aku menjawab pertanyaan mereka seadanya.bantal itu aku tinggalkan di kelas walau aku pulang ke hostel sekalipun.berjasa pada banyak rakan rakan di dalam kelas.ohh,rindu benar pada kelas itu,pada kenangan kenangan itu.sehingga ke hari terakhir peperiksaan spm,baru aku bawa bantal itu balik ke rumah.baunya,tak payah bayang la.semua orang pakai.semua orang tidur pakai bantal tu di kelas.tapi kenangan yang manis mengatasi baunya.terima kasih kawan kawan (:




skemanya entry hari ini :D


Monday, July 26, 2010

mid semester holiday

assalamuaikum.

im having my precious moments in penang now!
guess what?kinda missing those people in pendang. <3
husna,fadh,zue,zar,aini :D

haha!had fun with seeha,pait,pirah,leman with few of his friends.
movie,eat,talk,window shop.great!
little bit frust bcoz we were not being able to watch eclipse.
but,the movie dat we chose was totally 'SEMPOI'
winkwink ;p

5days left!
time,do move slowly yahh!
i wanna spend more time in penang.
with family and friends!
luckily,my friends in UM also having their holiday too!


im pissed off about you!
u're avoiding me!
not answering my calls.replying my messanges!
uhhhh!i hate u more!


nisa is totally insane.
dont bother her,pls ")



Friday, July 16, 2010

menghitung hari..

dear diary..

nisa sedang menghitung hari untuk peperiksaan.
nisa juga menghitung hari untuk balik rumah.
dalam takot,ada gembira jugak.
boleh tak kalau nisa tanak amik exam.
nisa nak jadi pengawas peperiksaan je.
sila ketawa. :P

nisa baru lepas study chemistry.
nisa frust dengan markah kuiz kimia.
nisa rindu blogging.dua hari dah tak jenguk sini.
ngee.blog kan teman baik nisa.

semalam,nisa sembang lama gila dengan aqilah.
aqilah baca blog ni kan kan.
sila senyum,aqilah yusof.hehe.
aqilah,nanti kalau baca blog ni lagi,jangan lupa komen taw.
hehe,gedik kan.
nisa rindu aqilah banyak banyak.
rindu nak gelak gelak.
rindu nak nangis nangis dengan aqilah.
rindu nak share problem dengan aqilah.
aqilah rindu nisa tak?

esok sabtu.
tapi nisa tak cuti,ada bengkel.
macam hari biasa gak la.
takpe la.ilmu kan.
sabar yer nisa.
struggle!

laptop nisa nie merajok dengan nisa.
dia tanak cakap.
bisu.
bila nisa bukak lagu.
takde sound
hampeh T_T

dalam hati ada cinta T_T



Tuesday, July 13, 2010

renungan

"tak baik melambatkan waktu berbuka"

pernah tak kita dengar ungkapan ni?

"tak baik melewat-lewatkan sembahyang"

yang ni pun mesti pernah dengar jugak kan?

tapi,yang mana satu kita selalu praktikkan?

renung-renungkan dan selamat berfikir!








Saturday, July 10, 2010

fizik!

kawan kawan.tutorial fizik belom siap.huhu.tolong saya siapkan,bole?even,sok start kelas lambat,saya rasa serabut la.nak tawu,kenapa?sebab FIZIK.suda pening.waaaa.nak cikgu wahid di sini,tolong saya!tak paham fizik niiiii.fizik oh fizik.kenapa susah sangat ni?

FIZIK!!!



collegues

they are superb! :D




ini classmate saya,LPC2. ;D

okay,nampak aizam tak?cari cari.haha! :P
alhamdulillah,they were great!

okay.
my roomate plak k!



see!we have husna,fadh,zue and aini :D
one is missing. zarifah,where were you?
some other time,i'll put your pic okay?
:)
they were totally fun and crazy!





Thursday, July 8, 2010

weekends!

hye guys!i'm blogging in the evening.well,its weekend!so,esok xde kelas.ari ni online puas puas.pastu,ngadap buku pulak k.tadi tutorial kimia abis lewat sikit but alhamdulillah,nisa sangat paham apa yang Puan ajar tadi,thanx madam!nisa tgh struggle untuk fizik dengan math.masih di ambang BLURR yang sangat maksima.akan menggunakan this weekend wisely.tapi,masih taktau nak mintak tolong dengan sapa.my roomate yang cerdik pandai,si zue balik rumah plak.ish3.dugaan.takpe takpe.kita cari orang lain plak naa.okayy.tgh lepak2 kat bilik setelah seminggu mengalami minggu yang sgt rushing and packed schedule.even,sebenarnya tiap tiap minggu macam tu.kan kan.sapa duduk matrik tau la.huh!
okay.tanak blogging dah! nak main cafe world.ngee!


Tuesday, July 6, 2010

mata,jangan kau mengantuk besok!

hye!esok satu hari kuliah.fuuhhh.gila kot.
meh nisa gtaw jadul esok.

8.00-9.00~english-tutorial
9.00-10.00~basic eng tutorial
10.00-1.00~KULIAH-kimia+fizik
2.00-400~KULIAH-basic+math

see!kuliah for 4 hours.
plus,air cond.ngee. :P

sudah2,nisa harus tido.
psstt,tadi kelas kimia best!saya sangat sangat paham!
thanx to da fasilitator.walaupun,sebenarnya soalan tak susah.tapi,nisa blurr lagi dulu.
sekarang,dah tak blurr.insyaallah.boleh jawab!chaiyok2! :D


good night,friends!
have a sweet dream.
:D


tekanan semakin terasa

penat.penat.penat.
kalau boleh balik sekarang,dah lama aku cabut.tak larat.
pagi petang siang malam kelas memanjang.ten!
banyak lagi tajuk tajuk yang tak terkampui.
waaaa!
nak kawen jae tros,boleh?
hehe.
kinda missing those people.friends who always there when im sad.
oohh!i miss soksekian 0509!



my lovely girlfriends!






okay.done bout them!cerita pasal benda lain plak eh?
malam ni,as usual ada kelas.tapi,lainnya sebab dah tukar fasilitator and dah tukar kawan kawan sekelas. i dapat dekat BT06,alhamdulillah.bila check check balik.sama dengan my current classmate.fuhh!lega kot.xde la rasa nak kena bermesra mesra alam dengan orang yang kita tak kenal kan.dapat dengan aida and balqis.weee.malam ni,kimia.yes!yes!sekarang,i dah stat minat kimia taw and kinda dislike fizik.susah kot :(
i jugak tengah berusaha untuk membaikpulihkan my mathematic.betul ta ayat bm i?wakaka.dah boleh sesuaikan diri disini.lega.alhamdulillah.kuliah.tutoria.praktikum.best kot.cuma yang tak best,keja macam tanak habis di tambah tambah dengan nisa yang pemalas.lagi la.kan kan. okay.dah cukup kot.7.00pm already.daaaaa! :D

Monday, July 5, 2010

kenapa?

kenapa sekarang dah xde mood nak berblogging?
kenapa bila bukak je dah tak tau nak tulis apa?
kenapa ya?
.................................................................

tolong bagi jawapan pada saya,boleh?

kawan,
lagi seminggu saya nak exam.
saya takot.fullstop. :(
                                                                                                 



Saturday, July 3, 2010

my own notebook

teheee!kawan kawan,saya suda ada notebook seniri.ngee.dulu dulu,kongsi dengan mak dan adek.skrg,tak perlu lagi.wahh.berlagak yer.winkwink.

even bukan saya yang pilih notebook ni,tapi i like it very much!credit to abg zery yang trbang ke kuala lumpur utk belikan satu utk saya.thanx!

notebook ni brand compaq presario CQ42.awal awal dulu,saya target warna putih.tapi,compaq xde putih.apple ada la,tapi kopak gak la kan kan.:)
notebook saya warna light brown.ada corak corak.saya suka!thankie!mummy and daddy,saya jaga dia baik baik okayy. :P