About Me

My photo
anyone can catch your eyes,but it takes someone special to catch your heart and i haven't found it yet. (",)

little words


ShoutMix chat widget

Friday, April 30, 2010

away

winkwink
oke
saya tidak akan beron9 for two days
ahad malam,saya balik.

pegi mana?
lupa bagitaw.
nk pi kuala lumpur.

watpe?
insyaallah.
nak ke double trouble.
nanti balik,saya post lagi ek.

mont kiara,here we come! :)


Wednesday, April 28, 2010

mission accomplished!

bloggers!
ingat tak pada aim saya nak dapatkan kasut baru?
winkwink
ada ke orang nak ingat:)
saya dah dapat
walaupun bukan clarks
tapi,alhamdulillah
memenuhi citarasa saya
ngee

saya beli di crocs,gurney plaza
saya ada cakapkan,nak warna putih.
i got it!
bukan plain punya,ada corak-corak ats dia.
my mum marah sebab mak cakap suka sangat membazir
hee
sory mum!
itu pon,crocs sale 50%
oke
nak tengok tak?
copy dari web crocs jer.
nk tangkap gambar kasut saya,nanti mak cakap GILA!
muahaha


ngee.
misi tercapai!



salah tak?

salam semua!winkwink.oke.straight to the point.salah tak kalau saya IGNORE 'friend' yang saya tak kenal?rasa bersalah pon ada.tapi,rasa tanak approve pon ada.bolehkah?ngee.saya tak kenal manusia-manusia itu.perlu ke saya approve?setakat ni,manusia-manusia yang menjadi friendlist saya di fb adalah orang-orang yang mengenali saya OR saya yang kenal orang-orang tuh.winkwink.sesetengah orang approve jea sapa-sapa yang add diorang.tapi,saya rasa macam tak payah jea.sebabnya,saya memang teramat sangat tak kenal diorang.mutual friend setakat seorang dua.yang takde langsong pon ada.perlukah?hmm,kalau nak cakap setakat nak mengeratkan hubungan silaturahim,apa yang erat kalau dah add,then sunyi sepi jer.apakah maksudnya?sapa-sapa boleh tak bagi saya alasan yang kukuh untuk membuatkan saya mampu untuk tekan butang approve pada semua anonymous.
kepada bloggers yang add saya,tolong bagitau eh.winkwink.saya tak sombong cuma berhati-hati.cheers!:)


Monday, April 26, 2010

my aim

salam,bloggers!
bersawang dah blog daku~
baru lepas blogwalking
baca entry-entry yang interesting

sekarang,baru terasa nak post sesuatu
ngee
biasa la,beberapa hari ni kan takde post apa-apa
perasan tak?
tak eh?
takpe lah
tataw la bloggers lain penah rasa macam ni ke tak
tapi saya kan
kalau dah tinggal blog ni tanpa kata-kata
saya terasa malas nak post
kering idea

oke.
tajuk kali ini.
MY AIM!
tawu tak apa?
sat na
nak cerita la ni

saya.nak.beli.kasut.



ni lah kasut dia.
kasut clarks.
winkwink
angan-angan tinggi ohh.
saya sangat minat dengan clarks.
sebab sangat selesa plus i loike the design.
tapi
duwit masih belum cukup
doakan saya ehhh
nak jugakk kasut ni
nak kasut clarks warna putih pulak.
plish.plish.plish.
boleh bagi pada saya tak?
ini lah aim saya dalam waktu terdekat niiii.
insyaAllah.boleh kot.
:))


Friday, April 23, 2010

coretan ringkas


biar kita miskin harta tapi kaya dengan budi bahasa.
jangan kita kaya dengan harta,tetapi miskin dengan budi bahasa.


Thursday, April 22, 2010

apa fungsi group-group itu?

salam,bloggers!saya ada blogwalking tadi.terbaca entry satu blog yang cerita pasal group anti seorang artis di facebook.apa yang blogger tu cakap sangat-sangat la betul sebab diorang ni semua ada ke buat salah dengan hampa?tak masuk akal bila group tu ditubuhkan sekadar nak mengutuk.plus,mengutuk ciptaan Allah pulak tuh.hidung senget la.dagu ke depan la.macam-macam.kenapakah?dah boring sangat agaknya?tak boleh ke kalau kita letakkan diri kita di tempat orang tersebut.apa perasaan kita bila ada yang anti dengan kita sedangkan apa yang kita buat adalah hak kita.bukan setakat artis,senior saya pun ada kena.kenapa?hanya kerana gambar-gambar dia.manusia manusia ni add dia sebagai friend di facebook.sekadar kenal gitu gitu jea tapi mengutuk dia mengalahkan kawan kwan dia yang dah kenal dia lebih 5,6 tahun.kadang kadang saya terpikir orang yang mengutuk manusia lain lebih lebih ni pernah tak cermin diri sendiri.pernah tak cari kelemahan dan kekurangan diri sebelum menilai diri orang lain.menubuhkan sebuah group macam tu hanya memalukan diri sendiri balik sebab masyarakat dah mampu menilai melalui benda tue.tak rasa ke mengaibkan diri seniri?kesian pada mak yang lahirkan kamu?kesian pada ayah yang susah payah mencari duit untuk menyekolahkan kamu?hasilnya,adakah kamu membanggakan mereka?apa pulak perasaan mak kepada orang yang kamu kutuk?persoalan nie semua penah tak terpikir sebelum menubuhka group group yang xde faedah tu.renung-renungkan dan selamat berfikir! :))




Tuesday, April 20, 2010

pindaan tarikh semakan temuduga

winkwink
taw dah?
blom?

meh nak citer~
oke.
sapa-sapa yang tengah serabut pikir
dapat ke tak
temuduga maktab.
jangan kelamkabut
lekk lu.
mesti korang ingat 20 april kan?

tak.tak.
dah tukar.
25 april nie.
sabar yerr.
aku pon cuak gak sebenarnya.
tahap keinginan aku untuk dpat maktab lebih tinggi dari matriks.
ngee.
tolong la dapat!
apa-apa pon.
tunggu la yerr.

"gemuruh jiwa,semangat membara"

bole rujuk sini


-good morning,teacher-
             :P

Monday, April 19, 2010

cicu

assalamualaikum,bloggers!

cicu dah merajok dengan saya.
dah lama saya tak jenguk dia.
mandikan dia.
bagi dia makan.
sampai dia lari.

bila saya nak mandikan + bagi dia makan.
dia xde.
saya kena bayar denda dulu.
baru dapat dia.
mengada kan?
sshhh!
nanti dia dengar :P

oke.
nak tak tengok masa cicu busuk + lapar?



dia langsong tanak senyum.
memang la kan?
klu saya busuk + lapar pon,
saya bad mood gak kan?
haha!


saya pon mandikan dia.
bagi dia makan cukup-cukup.
barsihkan rumah dia yang cantek tuh.
senyum sampai telinga auwww! :)
nak tengok?




ngee
tue  la cicu saya
:))





Sunday, April 18, 2010

simplysiti



bloggers!
saya sangat gumbira hari ini.
kenapakah?

saya jumpa Dato' siti nurhaliza.
bilakah?
tadi.kat jusco.
haha!
baru semalam tgk kat tv.
beliau cakap nak buat promo kat belah kelantan,terengganu.
tapi,
alih-alih terlepas mai smpai utara.
wah3.

banyak gila snap gambar beliau.
Dato K pon ada taw.
encem wouuw!(haha!!)
walau tak dapat berlaga pipi.
tak dapat senyum kambing amik gambar ngan beliau
tapi
gua puas hati,beb!!!

layan jea la gambar-gambar di bawah.

v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v





masa nie,siti tengah nyanyi lagu Destinasi Cinta.:))



cun.cun :)


aku menunggumu.aku takkan jemu.lirik masa tgh nyanyi tu.



sumpah,jeles.tengok org-org kat ats tu.bole laga-laga pipi ngan dia,:P




cari cepat!siapa yang anda kenali di situ?

tu semua,yang pakai simplysiti.ngee:P



haiii,kak sitiiii :))



panas tuh..haha!


sempat posing tawww :)



press conference 


comel ouu..teheeeeeeee!


haaa! Dato'  K.



eh?eh?dia tengok kita ke?:P

i love u lah:)

yayyyy!
saya sangat happy~~
walaupun orang ramai gila.
tolak pi,tolak mai.
lantak lah!
janji dapat snap!
ngee:P











saya ditag!

salam,bloggers!
ngee.

bole tak nak buat ucapan macam kat ABPBH ke?
hehe
saya diberi award and di tag oleh one of the bloggers.
nak taw sapa?


ngee.
jom2!




ngee.layak ke? :P


oke.
nak jawab soklan exam plak nih.





1. Thank and link the person that gave you the award.
a big thank to eja fieza :))

2. Pass this award to 15 8 bloggers you've recently discovered.
-kak yan-
-ms aireen-
-zati-
-atiqah-
-misslavenderaida-
-nanie-
-piqah nadzir-
-anis areena-


3. Contact said Blogs and let them know they've won the award.
will do it a.s.a.p


4. State seven things about yourself.
addicted to fb and blog
suka pada kanak-kanak
lemah semangat
sensitif(klu kutuk,jgn sampai saya taw)
sayang mak saya
really like 'someone'
penchinta shaheizy sam :))




TAG ! TAG ! TAG !


1. How tall should he be?
tinggi dari saya :)


2. What hair colour should he have?
Black or ORIGINALLY brown.gedix tak?:P


3. What kind of personality should he have?
tegas



4. Older or younger?
older.gap antara 3-5 taun dari saya.tanak sama umur


5. What film actor should he most be like?
shaheizy sam dalam adnan sempit.like.like.like


6. What singer should he most be like?
anuar zain.bole ke?



7. Do they need to cook?
tak payah kot.:)


8. What is his best body part?
who?:P


9. What car should he drive?
apa pon,oke.tapi..kalau bole nak keta wish.;)


10. What one thing completely turns you on?
ngee:))



11. Who was the guy on your mind when you were doing this survey?
shaheizy sam



TAG ! TAG ! TAG ! 

apa yang anda akan buat bila anda tahu member anda tikam belakang anda? 
nangis :'(

6 org di hati anda ? 
-mak-
-abah-
-adik-
-izhan-
-ikwan-
-izzan-


anda rasa anda comel ? 
tak kot.

single or taken ?
Single 


blog yang anda suka ? 
bolg yang comel.suka sangat.sebab tak pandai nak buat kat blog seniri.


adakah bilik anda kemas setiap hari ? 
frankly,nope.kalau mood,rajen.siyes.bersih gila.tapi,klu xde mood,paham2 la eh.

lagu terakhir yang anda dengar ?
tilu.ku bukan aku 


last text message ? 
zaty

last phone call ?
zati.petang tadi :) 


hari terakhir anda menangis ?
semalam.masa tgk AF.time farina dapat jumpa anak dia.ohh,daku tersentuh! 


list lima faberet colour anda .
-white-
-pink-
-green-



website yang paling anda suka ?
fb,blogspot,formspring


orang terakhir anda ber"ym" ?
anwar faiz


game yang anda paling suka ?
petville di fb

adakah anda peminat MCR ?
nope


apa perasaan anda semasa jawab tag ni ?
oke la.sebab first time.ngee~


anda rasa tag ni best ? 
oke jea~
haha.thanx!fun~