About Me

My photo
anyone can catch your eyes,but it takes someone special to catch your heart and i haven't found it yet. (",)

little words


ShoutMix chat widget

Thursday, April 22, 2010

apa fungsi group-group itu?

salam,bloggers!saya ada blogwalking tadi.terbaca entry satu blog yang cerita pasal group anti seorang artis di facebook.apa yang blogger tu cakap sangat-sangat la betul sebab diorang ni semua ada ke buat salah dengan hampa?tak masuk akal bila group tu ditubuhkan sekadar nak mengutuk.plus,mengutuk ciptaan Allah pulak tuh.hidung senget la.dagu ke depan la.macam-macam.kenapakah?dah boring sangat agaknya?tak boleh ke kalau kita letakkan diri kita di tempat orang tersebut.apa perasaan kita bila ada yang anti dengan kita sedangkan apa yang kita buat adalah hak kita.bukan setakat artis,senior saya pun ada kena.kenapa?hanya kerana gambar-gambar dia.manusia manusia ni add dia sebagai friend di facebook.sekadar kenal gitu gitu jea tapi mengutuk dia mengalahkan kawan kwan dia yang dah kenal dia lebih 5,6 tahun.kadang kadang saya terpikir orang yang mengutuk manusia lain lebih lebih ni pernah tak cermin diri sendiri.pernah tak cari kelemahan dan kekurangan diri sebelum menilai diri orang lain.menubuhkan sebuah group macam tu hanya memalukan diri sendiri balik sebab masyarakat dah mampu menilai melalui benda tue.tak rasa ke mengaibkan diri seniri?kesian pada mak yang lahirkan kamu?kesian pada ayah yang susah payah mencari duit untuk menyekolahkan kamu?hasilnya,adakah kamu membanggakan mereka?apa pulak perasaan mak kepada orang yang kamu kutuk?persoalan nie semua penah tak terpikir sebelum menubuhka group group yang xde faedah tu.renung-renungkan dan selamat berfikir! :))




5 comments:

  1. salam ukhuwah :)

    saya pun terfikir juga..macammana kalau saya yang kena...alangkah seksanya...
    mereka kdg2 buat mcm tuh konon nak bangkanglah...tapi mereka tak sedar cara mereka memang salah dan tak ikut agama...doq mengutuk orang...doq nasihat org lain anti kan seseorang..tp diri sendiri masih tak betul...

    lemahnya iman orang sekarang ya...
    back to the basic again
    alquran dan sunnah...
    moga jadi pengajaran untuk semua:)

    tepuk dada tanya iman^_^

    ReplyDelete
  2. insyaallah.thanks.saya suka komen anda!

    ReplyDelete
  3. Tak pernah join mana2 group yg ajak boikot apa-apa saje...akak neutral hihi...buat apa la nak benci2 orang lain sedangkan kita sendiri pun bukan sempurna kan...

    ReplyDelete